تاريخ انتشار : 1400/09/28 - 14:17
كد :64
طرز تهیه شیشلیک شاندیز
کباب شیشلیک شاندیز یکی از معروف ترین و قدیمی ترین کباب های ایرانی است که روش پخت آن با کباب های دیگر کمی متفاوت تر است. به دلیل اینکه کباب شیشلیک از قسمت دنده گوسفند تهیه می شود مهم ترین بخش تهیه این کباب پختن آن است.با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر کباب شیشلیک تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کباب شیشلیک تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
شیشلیک شاندیز
شیشلیک از آن دست غذاهایی است که مطمئناً با چشیدن طعم آن، دوستدار آن میشوید؛ غذایی محبوب میان ایرانیان که تمام لذت خوردنش به این است که قاشق و چنگال را کنار گذاشته و با دست مشغول خوردن تکههای گوشت شوید. بهترین کباب شیشلیک که با عنوان کباب شاندیز نیز معروف است از راسته دنده گوسفندی درستشده و به دلیل طبخ مخصوصی که دارد در منوی هر رستورانی دیده نمیشود.
مطالب مرتبط : بهترین رستوران در کرج
مواد لازم کباب شیشلیک
کره ۱۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۳ عدد
دنده گوسفندی ۱۲ عدد
آبلیمو ۸ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۸ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
بهطورکلی میتوان گفت که بهترین کباب شیشلیک از دنده گوسفندی و بهصورت کبابی و با قرار گرفتن بر روی حرارت مستقیم آتش تهیه میشود.
طرز تهیه شیشلیک شاندیز
ابتدا گوشت دنده را به قطعات کوچکتر تقسیم میکنند بهگونهای که حداقل دو دنده روی هر تکه وجود داشته باشد. زعفران دمکرده و فلفل سیاه از اصلیترین مواد طعم دهنده شیشلیک هستند که بهتر است در همین ابتدا آنها را به گوشت اضافه کرده و خوب باهم مخلوط کنید تا زعفران کاملاً به خورد تکههای گوشت برود. سپس در مرحله بعد پیازها را بهصورت خلالی ریز کرده و به گوشتها اضافه میکنیم.در صورت تمایل میتوانید مقداری ماست در انتها به گوشتها اضافه کنید. از دیگر مواد طعمدهنده شیشلیک که در برخی دستورات طرز تهیه شیشلیک کبابی از آنها نام برده شده است میتوان به آبلیمو تازه، مقداری آب انار، کمی دارچین و میخک اشاره کرد که هر شخصی میتواند با توجه به سلیقه خود از آنها استفاده کند.
در مرحله بعد لازم است روی گوشتها سلفون کشیده و حداقل به مدت ۵ تا ۶ ساعت در یخچال قرار دهید. پس از گذشت زمان ذکر شده گوشتها را از یخچال خارج کرده و روی تخته کار قرار میدهیم؛ دنده آن را در دست گرفته و قسمت بالای دنده که شامل گوشت دنده است را بهوسیله بیفتک کوب بهآرامی میکوبیم؛ حال نوبت سیخ کشیدن دندهها است.
برای سیخ کشیدن تکههای گوشت آن را به شکلی در سیخ میکشیم که از وسط دو استخوان دنده رد شود. بعد از این که کبابها به سیخ کشیده شدند آنها را به روی حرارت ملایم آتش قرار داده تا پخته شوند. توجه داشته باشید اگر حرارت زیاد باشد، ممکن است روی کباب بسوزد و داخل آن خام بماند، که شکل خوشایندی نخواهد داشت. میتوانید در حین اینکه دندهها به آرامی در حال مغزپخت شدن هستند؛ مقداری کره، آبلیمو و زعفران دمکرده را باهم مخلوط کرده و با یک قلمو آن را بر روی کباب بمالید تا کبابتان خوشعطر و تردتر شود.
لازمه پخت بهترین کباب شیشلیک دانستن تمام فوتوفنهای آن است؛ ممکن است چندین رستوران را به امید مزه کردن طعم اصیل کباب شیشلیک امتحان کرده باشید اما کیفیت نمیتواند اتفاقی باشد.