- صفحه اصلی
- بهترین رستوران در کرج
- شیشلیک اصلی
شیشلیک اصلی
در رستوران شاندیز عظیمیه، کیفیت غذاها بی نظیر بوده و در عین حال از قیمت مناسبی هم برخوردار است. محیط رستوران شاندیز کرج بسیار فوق العاده است و همیشه آماده برای پذیرایی از ممهمانان گرامی است. رستوران شاندیز، به عنوان
بهترین رستوران در کرج، فضایی دنج برای خانواده ها محسوب می شود. محبوب ترین و معروف ترین غذای رستوارن شاندیز عظیمیه شیشلیک اصلی بوده که از طعم بی نظیری بر خوردار است.
شیشلیک اصلی شاندیز
شیشلیک اصلی شاندیز به برندی برای منطقه طرقبه شاندیز با عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای محسوس فرهنگی در زمینه صنعت غذا و نوشیدنی تبدیل شده است.
ریشه شیشلیک اصلی
ریشه شیشلیک به اقوام و عشایری که در پیرامون منطقه خراسان امروزی زندگی میکردند، باز میگردد. دوران قدیم که اقوام کوچنشین بودند، فعالیتشان نیز به دامداری و کوچنشینی ختم میشد. اقوام و عشایر برای فراهم کردن غذای خود گاهی اوقات مجبور میشدند دام خود را به خصوص در فصل پاییز و زمستان ذبح کنند تا نیاز بدن به لحاظ پروتئین مرتفع شود. اگرچه که از دام بهرهبرداریهای دیگری مانند لبنیات، پشم و… را به کار میگرفتند.
علت تهیه شیشلیک اصلی با دنده
زمانی که افراد به کوچنشینی در مناطق فلات ایران و فلات قفقاز مشغول بودند، حیوانات وحشی مانند گرگ، ببر، شیر و… وجود داشت که به گوسفندان حمله میکردند و آنها را از بین میبردند. زمانی که حیوان را تیکه پاره میکردند، تنها به قسمتهایی از ران و دست اکتفا میکردند و سپس آن تیکههای به دندان گرفته را با خود میبردند تا این که صاحب گله از راه میرسید و آنها مجبور به فرار میشدند.
زمانی که صاحب گله به لاشه حیوان خود میرسید، تنها باقیمانده قسمت دنده گوسفند بود که توسط حیوانات وحشی خورده نشده بود. هر گوسفندی ۶ دنده دارد که از قفسه سینه به راحتی جدا نمیشود و به همین دلیل است که حیوانات وحشی نمیتوانند به سرعت آن را بردارند. اقوام و عشایر آن قسمت از گوشت را برمیداشتند و متناسب با دوره کوچنشینی به چند صورت ذخیرهسازی گوشت را انجام میدادند. یکی از مهمترین راهها پس از اینکه بشر نمک را یافت، در دورانی برای تمدنهای بشری ارزشمند بود زیرا آن گوشت را نمکسود میکردند و لایهای از کربن روی آن را میگرفت. همچنین کبابی یا دودی کردن گوشت روشی دیگر بود که آن را تا مدتها ماندگار میکرد.
چرا شیشلیک شاندیز خاص و دوستداشتنی است
این نوع نگهداری از گوشت ابتکار منطقه فلات ایران تا مرزهای مغولستان، قزاقستان، قفقاز، ارمنستان، آذربایجان فعلی و خراسان بود که با شیوههای مختلف گوشت را ذخیره میکردند تا از فاسد شدن آن جلوگیری شود. به تدریج این روش میان بشر نهادینه و در بین اقوام سینه به سینه منتقل شد و فهمیدند که زمانی گوشت یا دنده گوسفند کبابی میشود و حالت ماندگاری پیدا میکند، بسیار لذیذتر است و در فصولی که غذا کمیاب بود، از آن به عنوان یک غذای لذیذ استفاده میکردند. در آن ایام تنها خان، رئیس قبایل و افراد شاخص از این غذای لذیذ استفاده میکردند و میان آنها غذای اشرافی به حساب آمد.
خواص درمانی شیشلیک اصلی
با توجه با این که گوشت دنده گوسفند به چند دلیل دارای خواص درمانی و جزو منحصربه فردترین گوشتهاست و در کل از لحاظ علمی هر چه حیوان جنب و جوش بیشتری داشته باشد، گوشت آن حیوان لذیذتر است زیرا خون گردش بیشتری دارد و از نظر آشپزی دارای بافت نرمی است. گوشت دنده چه در گوسفند و چه در مابقی حیوانات به دلیل بالا و پایین رفتن قفسه سینه هنگام تنفس فوقالعاده نرم است.
گوشت گوسفند برعکس گاو جزء نرمترین گوشتهاست به این دلیل که از تحرک بالایی برخوردار است. اگر بخواهیم در مورد خواص طبی و پزشکی دنده گوسفند صحبت کنیم، در اروپا که مهد تمدن آریاییها بوده، کشورهایی مانند فرانسه، آلمان و… از گوشت دنده گوسفند به عنوان سوپ برای کودکانی که دچار سوءهاضمه هستند، استفاده میکردند. همچنین افرادی که زردی و ضعف سیستم ایمنی بالایی دارند، از این غذا به عنوان یک داروی اثربخش استفاده میکنند.
با توجه به اینکه قفسه سینه از ارگانهای حیاتی مانند قلب، ریه، کبد و تا حدودی طحال محافظت میکند، بدن به صورت مرتب بافت پیرامون این ارگانها که استخوان است را پاکسازی و تقویت میکند. بنابراین این گوشت مملو از مواد معدنی، ویتامینها و چربیهای مفید برای بدن است.
نکته جالب توجه شیشلیک اصلی
جالب است بدانید دندهها در اکثر پستانداران به پشت ستون فقرات قفل است و به این دلیل بود که حیوانات درنده نمیتوانستند گوشت دنده گوسفند را جدا کنند. به دلیل وجود نخاع در مرکز ستون فقرات دارای بافت و عروقی است که پیرامون خود را به شدت تقویت میکند. یکی از جاهای دیگری که توسط ستون فقرات تقویت میشود، فیلههای کمر است که برای خوراکپزی بسیار لذیذ هستند. طی دهههای گذشته و قرنهای اخیر شیشلیک یا همان گوشت دنده گوسفند به یک خوراک تقریبا سلطنتی و مجلل در ایران و منطقه خراسان تبدیل شد.
از بهترین رستوران های کرج، باید رستوران شاندیز عظیمیه را نام برد. کباب شیشلیک اصلی این رستوران جزء پرطرفدارترین غذاها در منوی این رستوران محسوب می شود. از آنجایی که تمام غذاهای این رستوران دارای کیفیت غذایی بالا و مطابق با همه ذائقه ها است همیشه تایید مشتریان و مهمانان خود را دارد. هموطنان کباب دوست ما با مراجعه به رستوران شاندیز عظیمیه کرج، بهترین رستوران در کرج، می توانند طعم کباب شیشلیک اصلی را امتحان کرده و به مشتری دائمی این رستوران تبدیل شوند.