تاريخ انتشار : 131/06/12 - 11:33
كد :94
طرز تهیه مرغ کاری
خورش کاری با استفاده از ادویه در پخت آن، به آشپزی غذا در شبه قاره هند بر می گردد. ویژگی خاص مشترک در این غذاها ترکیبی از ادویه جات و ترشی جات و سبزیجاتی مانند زردچوبه و زیره سبز و.. است
در مورد اغلب غذاهایی استفاده می شود که در یک سس مخصوص از ادویه آماده می شوند.
ادویه کاری ترکیبی از ادویه ها ومواد مختلف است که در غذاهای مختلف استفاده می شود مانند دارچین، گشتیز و...
برخی خواص ادویه کاری
پیشگیری از بعضی بیماری های شناخته شده
زردچوبه با داشتن کورکومین در جلوگیری از بیماری آلزایمر بسیار موثر است.
ریحان برای سلامت قلب مفید می باشد.
زرد چوبه در تسکین دردهای مفاصل و التهاب موثر می باشد و همچنین با داشتن آنتی اکسیدانی کورکومین برای سم زدایی کبد مفید است.
گشنیز دارای خاصیت ضدباکتری و ضد قارچ است.
ادویه کاری به دلیل سرشار بودن از فیبر غذایی به حرکت مواد در روده کمک می کند.
ادویه کاری همچنین می تواند تقویت کننده متابولیسم، ضد پیری و در پیشگیری از سرطان بسیارمفید باشد.
در اینجا نگاهی داریم به دستور پخت مرغ کاری و در ابتدا مواد لازم برای آماده کردن این غذای لذیذ را مرور می کنیم.
سینه مرغ 2 تکه
پیاز 1 عدد متوسط
سیر 2 حبه
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
پودر کاری 1 قاشق غذا خوری
کره 25 گرم
خامه صبحانه 2 قاشق غذاخوری
جعفری 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
دستور پخت مرغ کاری
در ابتدا استخوان های سینه مرغ را جدا کرده و به اندازه 2 برابر گوشت خورشتی خرد می کنیم. پیاز های خرد شده به صورت نگینی را به همراه مقداری روغن در تابه ی مناسب روی حرارت قرار می دهیم. تا زمانی که پیازها به رنگ طلایی دربیایند، حدود 2 الی 3 دقیقه تفت می دهیم. در این مرحله سیرهای له کرده را به مواد درون تابه اضافه می کنیم و تا زمانی که عطر آن پخش شود، آن ها را تفت می دهیم. رب گوجه فرنگی، ادویه کاری و مقداری فلفل سیاه را به مواد در حال تفت، اضافه می کنیم تا همه مواد درون تابه به خوبی با هم مخلوط شوند. تفت دادن باید تا زمانی که طعم رب گوجه فرنگی به طور کامل گرفته می شود، ادامه داشته باشد. سپس تکه های مرغ را به مواد تفت داده شده در تابه اضافه می کنیم و همچنین در ادامه کره را به همراه مقداری نمک به آن ها اضافه می کنیم. پس از گذشت 5 دقیقه از تفت کره در تابه، نصف فنجان آب جوش به مواد درون تابه اضافه کرده و اجازه می دهیم روی حرارت کمی بپزد. پس از مدت زمان 10 دقیقه، خامه صبحانه را اضافه می کنیم و می گذاریم روی حرارت ملایم به آرامی بپزد. بعد از اضافه کردن خامه به مدت 5 الی 10 دقیقه، هنگامی که خورش تقریبا آماده شده است، مقداری جعفری خشک شده و معطر هم به آن اضافه می کنیم. در نهایت خورش مرغ کاری آماده است و شما می توانید آن را با برنج یا به صورت جداگانه سرو نمایید.