تاريخ انتشار : 131/05/26 - 13:00
كد :92
طرز تهیه سالاد فتوش
سالاد فتوش یکی از انواع سالاد ها می باشد که بسیار خوشمزه است. این سالاد معروف برای کشور لبنان است و از محبوبیت خاصی برخوردار است
داخل آن از نان پیتا سرخ شده استفاده می شود، فتوش ریشه عربی و ترکی دارد و ترکیبی از سبزیجات تازه است که در آن نان سرخ شده و گاها مرغ پخته شده نیز دیده می شود. سالاد فتوش را می توانید به عنوان یک شام سبک و یا یک پیش غذای خوشمزه مورد استفاده قرار گیرد. در این سالاد مدیترانه ای همانند سالادهای دیگر می توان مواد و سبزیجات داخل آن را بسته به فصل تغییر داد و لزومی ندارد حتما از یک سری مواد خاص استفاده نمود، به غیر از نان که جز ثابت این سالاد است. تنها آنچه که مهم است سس استفاده شده و نان سرخ شده است که آن را از بقیه سالادها متمایز کرده است. در این سالاد مواد به صورت درشت خرد می شوند و شما می توانید برای چاشنی سالاد از سماق نیز استفاده کنید.
مواد لازم برای 4 نفر
• نان پیتا 1 عدد
• روغن زیتون ½ قاشق غذاخوری
• کاهو 200 گرم
• گوجه فرنگی 2 عدد
• پیازچه خرد شده ½ پیمانه
• ترب قرمز 4 عدد متوسط
• نعنا ½ پیمانه
• جعفری ½ پیمانه
• مواد لازم سس
• رب انار ملس ½ پیمانه
• آب لیمو ترش 1 قاشق غذاخوری
• سماق ½ قاشق غذاخوری
• روغن زیتون 4 قاشق غذاخوری
• نمک و فلفل سیاه هر کدام 1 قاشق چایخوری
مرحله اول
برای تهیه سالاد فتوش خوشمزه لبنانی ابتدا نان پیتا را روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و در اندازه 2 سانتیمتر از طول و عرض آنها را با چاقو خرد می کنیم.داخل تابه ای روغن زیتون می ریزیم و نان های برش زده را داخل تابه قرار می دهیم.
مرحله دوم
سپس با قاشق نان ها را جابه جا می کنیم تا با روغن زیتون آغشته شوند.فر را روشن می کنیم و روی 170 درجه سانتیگراد قرار می دهیم و تابه محتوی نان ها را در طبقه وسط فر می گذاریم تا برشته و رنگ طلایی به خود بگیرند.
مرحله سوم
سپس کاهوها را تمیز می شوییم و داخل آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود.بعد روی تخته آشپزخانه آن ها را خرد می کنیم و داخل کاسه ای بزرگ می ریزیم.خیار را نیز می شوییم و از وسط نصف می کنیم.
مرحله چهارم
حالا هر نیمه را نیز به صورت عمودی دو الی سه برش می زنیم و بعد در اندازه تقریبا دو سانتیمتر افقی آن ها را برش می زنیم و داخل کاسه می ریزیم.گوجه را نیز می شوییم و به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به کاهو می افزاییم.
مرحله پنجم
پیازچه ها را پاک می کنیم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت حلقه ای خرد می کنیم و به مواد سالاد اضافه می کنیم.تربچه ها را نیز پاک می کنیم و خوب می شوییم و حلقه ای خرد می کنیم و به باقی مواد می افزاییم.
مرحله ششم
در این مرحله نعناع و جعفری را پاک می کنیم و می شوییم و با دستمال آن ها را خشک می کنیم و برگ های آن ها را همان طور سالم بدون برش زدن به سالاد اضافه می کنیم و در آخر نان های برشته و طلایی شده پیتا را به سالاد می افزاییم.
مرحله هفتم
سپس همگی مواد را خوب زیر و رو می کنیم تا کاملا مخلوط شوند.روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و کاسه سالاد را داخل یخچال قرار می دهیم تا سالاد فتوش خنک شود و با سس مورد نظرتان نوش جان کنید.