تاريخ انتشار : 131/05/12 - 09:15
كد :88
طرز تهیه کباب بناب ساطوری آذربایجانی
کباب بناب یکی از انواع کباب های خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرستان بناب می باشد، برای مشاهده این آموزش آشپزی سنتی در ادامه با شاندیز همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
• فیله گوسفندی ۴۰۰ گرم
• راسته گوساله ۴۰۰ گرم
• کره ۵۰ گرم
• پیاز سفید ۳ عدد متوسط
• نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
مرحله اول
برای تهیه کباب ساطوری باید ساطور مخصوص و بزرگ داشته باشیم که تقریبا در هیچ خانه ای یافت نمی شود، به همین دلیل باید گوشت را با چرخ گوشت چرخ کنیم. اگر چرخ گوشت تان امکان چرخ کردن درشت گوشت را دارد حتما آنرا به صورت درشت چرخ کنید.
مرحله دوم
در ادامه پیازها را پوست می گیریم، سپس روی سطح کار با کارد به صورت ریز خرد می کنیم. حالا گوشت چرخ کرده را هم به سطح کار انتقال می دهیم و به همراه مقدار نمک و فلفل سیاه با پیاز به خوبی مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.
مرحله سوم
در این مرحله باید مایه کباب را به مدت ۱۰ دقیقه با دست ورز دهیم تا کاملا منسجم و چسبناک شود. پس از اینکه مایه کباب را به خوبی ورز دادیم برای اینکه گوشت چرخ کرده چسبناک تر شود روی ظرف را سلفون می کشیم و به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار می دهیم.
مرحله چهارم
پس از گذشت یک ساعت مایه کباب را از یخچال خارج می کنیم و کمی ورز می دهیم حالا باید کباب را سیخ کنیم. برای این منظور باید از سیخ های بزرگ و پهن استفاده شود که اگر سیخ مخصوص کباب بناب را ندارید می توانید از سیخ کباب کوبیده استفاده کنید.
مرحله پنجم
به اندازه یک پرتقال از گوشت بر می داریم سپس داخل سیخ فرو می کنیم و مایه کباب را روی سیخ پهن می کنیم. در اخر با انگشت شصت روی کباب نقش می اندازیم. به همین ترتیب تمام مایه کباب را به سیخ می کشیم.
مرحله ششم
منقل ذغال را به صورت یکدست روشن می کنیم و سیخ ها را روی منقل می چینیم و کمی باد می زنیم تا کباب ها خودشان را بگیرند، سپس سیخ ها را هر چند ثانیه یک بار می چرخانیم تا کباب ها به صورت یکدست بپزد.
مرحله هفتم
به این نکته هم توجه داشته باشید که یکی از دلایلی که باعث ریختن کباب بناب می شود این است که منقل ذغال به خوبی و یکدست روشن نشده باشد. اگر حرارت ذغال ها کم باشد احتمال ریخنن گوشت از سیخ زیاد است.
کباب بناب نرم و آبدار
اگر می خواهید کبابی نرم و آبدار مانند رستوران ها داشته باشید باید از گوشت مناسبی استفاده کنید که دارای چربی کافی باشد. اگر چربی گوشت شما کم باشد، کباب سفت و خشک می شود. البته با استفاده از سس کره و زعفران هم می توانید باعث نرم تر شدن کباب شوید.