گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1401/01/11 - 10:19
كد :68

طرز تهیه قیمه نثار

قیمه نثار، یک غذای سنتی و اعیانی قزوینی است. اگر در شهر قزوین مهمان بودید و میزبانتان برای شما قیمه نثار درست کرد؛ مطمئن باشید که برای او بسیار عزیز هستید

این غذای خوشمزه بر خلاف اسمش قیمه نیست و یک نوع پلوی مخلوط با تکه های گوشت قیمه ای و انواع مغز است. به همین دلیل است که بعضی ها قیمه نثار را با مرصع پلو و آجیل پلو اشتباه می گیرند. قیمه نثار علاوه بر مقوی بودن بسیار خوش رنگ و لعاب و خوشبوست و حتی قبل از بردن یک لقمه به دهان، هوش از سر شما خواهد برد. ما در این مقاله به آموزش قیمه نثار می پردازیم.

 

آدرس رستوران شاندیز کرج
 كرج - ميدان ازادگان - خيابان حسینی - روبروى برج ميلاد - رستوران شانديز عظيميه
رزرو ستوران شاندیز
32568300-026 |  026-32568400

طرز تهیه قیمه نثار

مواد لازم برای ۶ نفر در قیمه نثار

•    گوشت راسته گوسفندی ۳۰ تکه خورشتی یا ۵۰۰ گرم
•    رب گوجه‌فرنگی۱ قاشق غذاخوری
•    پیاز۲ عدد متوسط
•    برنج۶ پیمانه
•    خلال بادام    ۱ قاشق غذاخوری
•    خلال پسته۱ قاشق غذاخوری
•    خلال پوست پرتقال یا نارنج  قاشق غذاخوری
•    زرشک۲ قاشق غذاخوری
•    گلاب۱ قاشق غذاخوری
•    زعفران آب کرده یک قاشق غذاخوری
•    شکر۱ قاشق غذاخوری
•    هل، دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک به میزان کافی
•    روغن یا کره به میزان کافی

دستور پخت خورشت قیمه نثار

•    ابتدا پیازها رو نگینی کنید. وقتی پیازها کاملاً خرد و یکدست شد درون قابلمه‌ای که روی گاز گذاشتین و زیرش روشنه کمی روغن بریزید و بعد از داغ شدن کامل روغن پیازهای نگینی برای قیمه نثار رو بریزین داخلش و دائماً هم بزنید تا پیازها نسوزه و کاملاً طلایی بشه.
•    در مرحله بعدی تکه گوشت‌های خردشده را در قابلمه بریزید و اندکی تفت بدین تا بوی زهم گوشت از بین بره و کمی رنگش عوض شه.
•    رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنین و کاملاً با گوشت‌ها برای قیمه نثار تفت بدین. بزارین رنگ رب گوجه عوض بشه و از رنگ قرمزی در بیاد.
•    حالا در این مرحله به گوشت‌های تفت‌داده شده ادویه‌جات را اضافه می‌کنیم که شامل دارچین و فلفل و زردچوبه میشه. البته کمی هل هم اضافه کنید و آب جوش به‌اندازه نصف قابلمه و به‌طوری‌که روی گوشت‌ها رو بپوشونه اضافه می‌کنیم و بعد از قل زدن درشو می‌بندیم. باید بزاریم آهسته و با شعله کم گوشت ها پخته بشه.
خوب  حالا نوبت می‌رسه به خلال‌های قیمه نثار
•    خلال پسته‌ای که از قبل کمی خیس شده و آب آن گرفته‌شده با خلال بادام که به همین صورت خیس و آبش گرفته‌شده در یک ماهی‌تابه با زرشک تفت بدین و به‌جای روغن کره داخل ماهی‌تابه بریزید.
•    خلال پوست پرتقال یا نارنجی که دارین داخل یک ظرف آب بجوشونین و از صافی بگذرونینش. دو بار این کار رو انجام بدید که تلخی نارنج از بین بره. خلال پوست نارنج یا پرتقال رو داخل ماهی‌تابه باهم تفت بدید و بریزین درون خورشتی که داره آماده میشه. البته یه ذره از این مواد رو برای تزئین برنج کنار بزارید که بعداً بهش نیاز داریم.
•    حالا می‌ریم سر برنج درست کردن که فکر می‌کنم همتون بلدین. من به شما پیشنهاد می‌کنم برنج رو کته درست کنید و کمی گلاب داخل اون بریزید.

روش تزئین خورشت قیمه نثار

نصف برنج دم شده رو داخل دیس بریزید و خورشت آماده رو روش بریزید و دوباره برنج و یک طبقه دیگر خورشت بریزین. حالا در آخر برنج را با آب زعفران قاطی کنید و روی خورشت بریزید. خلال‌های آماده رو با برنج می‌تونین قاطی کنید و همه اون رو روی طبقه آخر برنج بریزید و کلی غذاتونو خوشگل و خوشمزه کنید.

بهترین رستوران در کرج