گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1400/06/24 - 11:54
كد :63

طرز تهیه باقالی پلو با گوشت

باقالی پلو با ماهیچه بی‌شک یکی از غذاهای محبوب ایرانی‌هاست. این غذای مجلسی و خوش آب و رنگ در اکثر مهمانی‌ها و مراسم مهم ایرانی حضور دارد و به همین خاطر یک ایرانی باید دستور پخت آن را بلد باشد.

باقالی پلو با گوشت

باقالی پلو با ماهیچه یکی از مجلسی ترین غذاهای ایرانی محسوب می‌شود که معمولاً برای مراسم‌های مهم تهیه می‌شود، این غذا از دوران صفویه رایج شده و در آن زمان خوراک محبوب پادشاهان و دربار بوده است.

مواد لازم برای باقالی پلو با ماهیچه

  • ماهیچه با استخوان گوسفندی سه عدد
  • پیاز خلالی شده دو عدد
  • سیر رنده شده :۳ سه حبه
  • برگ مو سه عدد
  • پودر پاپریکا یک قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه: نصف قاشق چای‌خوری
  • جوز هندی: نصف قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم کرده سه قاشق غذاخوری
  • نمک: به میزان لازم
  • برنج سه پیمانه
  • شوید تازه خرد شده دو پیمانه
  • باقالی سبز تازه یا فریزری دو پیمانه
  • سیب زمینی، کاهو و یا نان لواش برای ته دیگ

مراحل پخت باقالی پلو با گوشت

ابتدا باقالی ها را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و از وسط نصف می کنیم و کنار می گذاریم.سپس در قابلمه ای آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و روی حرارت حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب بجوش بیاید

و برنج را که بستگی به مدل آن دارد و مهارت شما یا از قبل خیس کرده اید و یا چون تجربه ندارید همان لحظه می شوییم و آب آن را بیرون می ریزیم و داخل آب در حال جوش می ریزیم.زمانی که برنج را به آب در حال جوش اضافه می کنیم آب از جوش می افتد

صبر می کنیم تا مجددا آب بجوش بیاید و باقالی ها را به آن می افزاییم و زمانی که برنج را تست کردیم و مغز پخت شده بود،برنج و باقالی را با هم آبکش می کنیم. سپس برای ته دیگ سیب زمینی را پوست می گیریم و حلقه حلقه برش می دهیم و کف قابلمه روغن می ریزیم و سیب زمینی ها را روی روغن می چینیم و بعد ۱ قاشق غذا خوری زعفران دم کرده روی سیب زمینی ها می ریزیم و کمی از برنج را با کفگیر روی سیب زمینی ها می ریزیم و کمی شوید خشک روی برنج می پاشیم

طرز تهیه باقالی پلو با گوشت

 

و ۱ قاشق چایخوری هل و به اندازه نوک قاشق چایخوری دارچین و پودر گل محمدی و ۱ قاشق غذاخوری زعفران روی برنج می ریزیم و مجددا لایه بعدی نیز به شکل قبل برنج و باقالی می ریزیم و هل و دارچین و پودر گل محمدی و زعفران به همان مقداری که در لایه قبل ریختیم

در لایه بعدی نیز می ریزیم و کره را نازک ورقه ورقه می کنیم و روی برنج می چینیم تا بخورد برنج برود و به مرور برنج هم طعم دار شود و هم چرب شود و بعد نصف استکان آب دور قابلمه می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را متوسط می کنیم تا بخار بکند

و بعد حرارت را کم می کنیم و ۱۵ دقیقه بعد زیر شعله را خاموش می کنیم چون پلو کاملا پخته شده است. سپس برای پخت ماهیچه ابتدا پیازها را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و در تابه ای کمی روغن می ریزیم و ماهیچه را همراه با پیاز داخل تابه می ریزیم و ۱ قاشق مربا خوری زردچوبه و فلفل سیاه که بوی گوشت را کاملا می گیرد به آن اضافه می کنیم و به مدت ۱۵ دقیقه بالای سر آن می مانیم و تفت می دهیم و خوب زیر رو می کنیم تا ته نگیرد

و پیاز نرم و سبک شود و رنگ گوشت ماهیچه ها تغییر کند و کمی سرخ شود. پس از اینکه ماهیچه ها کمی سرخ شدند تا روی آنها آب جوش می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا به مدت ۳ الی ۴ ساعت خوب پخته شود

و آب آن غلیظ شده باشد و در آخر کمی نمک به آن اضافه می کنیم. باقالی پلو را در قابلمه خوب زیر و رو می کنیم و در دیس می کشیم و ماهیچه را نیز در کاسه ای می گذاریم و با کمی زرشک آن را تزئین می کنیم.

بهترین رستوران در کرج