تاريخ انتشار : 1402/06/06 - 16:51
كد :123
کباب شیلیک شاندیز
کباب شیلیک شاندیز از معروف ترین و لذیزترین غذاهای ایرانی است که طرفداران بسیاری دارد. شما همشهریان گرامی می توانید برای صرف این غذای لذیذ به رستوران شاندیز عظیمیه کرج مراجعه کرده و با تجربه کردن طعم واقعی کباب شیشلیک بره در این رستوران به مشتری دائمی رستوران شاندیز عظیمیه کرج تبدیل شوید.
کباب شیشلیک شاندیز جزء غذاهای اصلی در منوی رستوران شاندیز به شمار می آید. در زمان های گذشته در مناطق ییلاقی زمانی که چوپانان گوسفندان را به چرا می بردند وقتی گرگ ها به گله حمله می کردند تنها قسمتی که برای چوپانان باقی می ماند دنده گوسفندان بود در آن زمان ها با استفاده از نمک سود کردن گوشت را به مدت طولانی نگه داری می کردند و بعد از آن گوشت را روی زغال می پختند با توجه به این که گوشت به مدت طولانی در نمک نگهداری می شد و بعد از کباب شدن روی زغال از طعم بی نظیری برخودار می شد.
با توجه به این مسئله می توان گفت کباب شیشلیک جزء غذاهای اشرافی نیز به شمار می آمد و از آن برای پذیرایی از بزرگان قبایل و مهمانان ویژه آنان اسفاده می شد. از آن جایی که این کباب از مناطق قفقازی و آذری است جزء غذاهای آذری به حساب می آید. رستوران شاندیز مشهد اولین رستوران ایرانی است که کباب شیشلیک را در منوی غذای خود قرار داده است.
بهترین رستوران در کرج
اصل کباب شیشلیک شاندیز
کباب شیشلیک شاندیز در اصل از دنده گوسفند و یا بره تهیه می شود که البته در رستوران شاندیز نیز به همین روش تهیه می شود، اما از آنجایی که سرآشپزان هر کدام سلیقه متفاوت خود را دارند کباب شیشلیک شاندیز را بدون استخوان نیز تهیه می کنند. ولی اصل کباب شیشلیک همان طور که گفته شده همراه با استخوان دنده گوسفند است که در رستوران شاندیز ترجیحا از گوشت بره که بافتی بسیا نرم تر دارد برای تهیه کباب شیشلیک شاندیز استفاده می شود.
طرز تهیه کباب شیشلیک بدون استخوان
کباب شیشلیک از لذیذترین و معروف ترین کباب های است که طرفداران بسیاری دارد و از آنجایی که این کباب با لایه چربی موجود روی گوشت کباب می شود بسیار سبک است. طرز تهیه کباب شیشلیک بدون استخوان مانند تقریبا شبیه طرز تهیه کباب برگ است به این معنا وقتی که استخوان و چربی آن وقتی گرفته می شود در کل فرق خاصی با کباب برگ ندارد.
مواد لازم برای تهیه کباب شیشلیک بدون استخوان
- گوشت راسته گوسفندی مخصوص شیشلیک: 5/1 کیلوگرم
- پیاز درشت: 3 عدد
- ماست ترش: 1 لیوان
- روغن مایع: به میزان لازم
- فلفل سیاه: 1 قاشق چایخوری
- نمک و محلول زعفران: به میزان لازم
طرز تهیه کباب شیشلیک بدون استخوان
- گوشت راسته را به تکه های ریز تقسیم می کنیم.
- پیازها را پوست گرفته و پس از شسته شدن با دنده ریز رنده می کنیم بعد آب پیاز را گرفته و در ظرف گود تقریبا بزرگی می ریزیم.
- ماست، زعفران دم کرده، روغن مایع و فلفل سیاه را با هم مخلوط کرده و خوب هم بزنید قطعات گوشت را به مواد اضافه کرده و با دست خوب مخلوط کرده تا به خورد گوشت برود.
- سپس روی ظرف را سلفون کشیده و به مدت 24 ساعت در یخچال گذاشته و بعد از بیرون آوردن با بیفتک خوب کوبانده شود تا گوشت یک دست شود.
- در این مرحله مواد را با سیخ کشیده و روی حرارت ملایم کباب پز قرار داده تا بپزد و با استفاده از یک برس مخصوص آشپزی مقداری سس کباب روی آن بمالید تا طعم آن لذیذ تر شود.