گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1401/04/15 - 10:14
كد :81

طرز تهیه کلم پلو با کلم قرمز

کلم پلو با کلم قرمز یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در بعضی از شهرهای کشورمان به عنوان یک غذای مجلسی شناخته می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کلم پلو با کلم قرمز در ادامه با سایت شاندیز همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

•    کلم بنفش    ½ کلم قرمز
•    پیاز    ۲ عدد درشت
•    برنج    ۴ پیمانه
•    گوشت چرخ کرده    ۳۰۰ گرم
•    آرد نخودچی    ۲ قاشق غذاخوری
•    آب لیمو ترش تازه    ۱ قاشق مرباخوری
•    آبغوره    ۲ قاشق غذاخوری
•    ریحان خشک    ۱ قاشق چایخوری
•    سبزی معطر خشک    به مقدار کافی
•    زعفران دم کرده    به مقدار کافی
•    نمک، زردچوبه و فلفل سیاه    به مقدار کافی

طرز تهیه کلم پلو با کلم قرمز

طرز تهیه کلم پلو با کلم قرمز

مرحله اول
برای تهیه کلم پلو با کلم قرمز خوشمزه در ابتدای کار کلم بنفش را به صورت خلالی خرد کرده و می شوییم، سپس یک عدد پیاز را به صورت خلالی نازک خرد می کنیم. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
مرحله دوم
حالا مقداری روغن مایع به تابه می افزاییم، سپس بلافاصله پیاز را اضافه کرده و تفت می دهیم تا پیاز کاملا سرخ و طلایی شود. زمانی که پیاز سرخ شد، کلم بنفش خرد شده را به تابه اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا نرم شود.
مرحله سوم
در ادامه مقداری نمک و فلفل سیاه را به همراه آبغوره و آب لیمو ترش به تابه اضافه کرده، سپس تفت می دهیم و اجازه می دهیم آب اضافی درون تابه کاملا کشیده شود. در ادامه پیاز باقی مانده را با دندانه های ریز رنده، رنده می کنیم.
مرحله چهارم
حالا پیاز را از صافی رد می کنیم تا آب اضافی اش خارج شود، سپس به همراه گوشت چرخ کرده درون یک کاسه مناسب می ریزیم. در ادامه آرد نخودچی را به همراه مقداری نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به کاسه اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
در ادامه ریحان خشک را به کاسه حاوی گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم، سپس ورز می دهیم تا مواد ترکیب و یکدست شود. حالا به اندازه یک گردو بزرگ از مایه گوشت بر می داریم، سپس در دست به صورت قلقلی فرم می دهیم.
مرحله ششم
زمانی که تمام مایه گوشت چرخ کرده را به صورت گوشت قلقلی درست کردیم، یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس مقداری روغن مایع به آن می افراییم و اجازه می دهیم روغن به خوبی گرم شود.
مرحله هفتم
حالا گوشت های قلقلی را درون روغن انداخته و تفت می دهیم تا کاملا سرخ شوند، سپس تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه یک قابلمه مناسب را تا میانه پر از آب می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب جوش بیاید.
مرحله هشتم
زمانی که آب جوش آمد، برنج را می شوییم و به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک به آن قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه اجازه می دهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه آن انجام شود.
مرحله نهم
پس از گذشت این مدت زمانی که اطراف دانه های برنج نرم و مغزشان کمی سفت بود، قابلمه را از روی حرارت برداشته و برنج را آبکشی می کنیم. در ادامه مقداری روغن مایع درون یک قابلمه مناسب می ریزیم و ته دیگ دلخواهمان را درون آن فیکس می کنیم.
مرحله دهم
حالا یک لایه برنج درون قابلمه می ریزیم، سپس ترکیب سبزی خشک معطر (ترخون، جعفری، ریحان، شوید و تره) را به همراه کلم بنفش روی برنج به صورت پخش می ریزیم. در ادامه تعدادی از گوشت های قلقلی را روی برنج قرار می دهیم.
مرحله یازدهم
در ادامه مقداری زعفران دم کرده به صورت پخش روی مواد می ریزیم، سپس به همین ترتیب ادامه می دهیم تا مواد تمام شوند. حالا درب قابلمه را با دم کنی پوشانده و روی قابلمه قرار می دهیم، سپس روی حرارت ملایم شعله پخش کن می گذاریم.
مرحله دوازدهم
حالا قابلمه را روی شعله پخش کن قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم پلو به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا کاملا دم بکشد. پس از گذشت این زمان پلو را مخلوط می کنیم، سپس درون ظرف مور نظرمان ریخته و سرو می کنیم. نوش جان.

بهترین رستوران کرج