تاريخ انتشار : 1397/07/17 - 11:44
كد :8
طرز تهیه رولت گوشت و زرشک - آموزش آشپزی
یک نوع غذای متفاوت ومجلسی که می توانید با گوشت چرخ کرده درست کنید،این غذا بخاطر داشتن گوشت و گردو بسیار مقوی است.
مواد لازم :
گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 600 گرم
نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده) به مقدار لازم
تخم مرغ 1 عدد
پیاز (رنده و آبگرفته شده) 1 عدد
تخم گشنیز (پودرشده) 1 قاشق چایخوری
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چایخوری
مغز نان باگت حدود 50 گرم
زرشک (شسته و آبکش شده) 20 گرم
گشنیز (پاک و خردشده) 20 گرم
جعفری 20 گرم
مغز گردو (خرد شده) 30 گرم
سس رولت طبق دستور داده شده
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
خلال پسته (تفت داده شده**) مقداری برای تزیین
زرشک (شسته، آبکش و تفتداده شده**) مقدار برای تزیین
پخت رولت گوشت
1. در ظرفی، گوشت چرخ کرده را به همراه نمک ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند. تخم مرغ، فلفل، پیاز، تخم گشنیز، زردچوبه و مغز نان باگت را به آن اضافه کنید و ورز دهید تا کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند سپس روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید؛
2. پس از این مدت، گوشت را بین دو لایه کیسه نایلونی قرار دهید و به وسیله وردنه آن را به ضخامت یک سانتیمتر باز کنید؛
3. زرشک را به همراه گشنیز، جعفری و گردو روی گوشت پخش کنید سپس گوشت را از عرض رول کنید و به مدت 30 دقیقه دیگر در یخچال قرار دهید. در این فاصله سس رولت را آماده کنید؛
4. پس از این مدت، رول گوشت را از یخچال خارج کنید و در تابه ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، از هر طرف سرخ کنید سپس سس رولت را به تابه اضافه کنید. درِ تابه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا گوشت به مدت 45 دقیقه بپزد. پس از این مدت، رولت گوشت را با خلال پسته و زرشک تزیین و سرو کنید.
طرز تهیه سس رولت گوشت
یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. در یک تابه دیگر ۳ قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی را با کمی روغن تفت دهید. وقتی رب سرخ شد و بوی خامی آن گرفته شده پیازهای تفت داده شده را به همراه یک حبه سیر رنده شده را به رب اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. در محله بعد آب لیموترش، زعفران آب شده، کمی نمک، فلفل سیاه و قرمز و نبم لیتر آب را اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا سس غلیظ شود.
نکات مهم برای تهیه رولت گوشت با زرشک و گردو
* میتوانید به جای نان باگت پودر شده از آرد نخودچی استفاه کنید.
*برای مواد وسط رولت گوشت میتوانید از دو یا سه عدد تخممرغ آبپز هم استفاده کنید. در این صورت قبل از رول کردن گوشت ۳ عدد تخممرغ آبپز را به صورت درسته و همراه با سایر مواد روی گوشت قرار دهید و سپس گوشت را رول کنید.
*بعد از اینکه رولت گوشت و سس رولت با هم جوش خوردند و پختند، میتوانید سس رولت را با همزن برقی میکس و به صورت پوره درآورید و روی رولت بریزید.
*برای آسانتر شدن کار میتوانید گوشت را به جای کیسه فریزر روی یک ورق روغنی یا ورق سلفون پهن کنید. روی ورق سلفون کمی آرد بپاشید.
*میتوانید بعد از اضافه کردن سس به رولت، رولت را یه مدت یک ساعت در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد قرار دهید. بعد از پخت رولت در فر و در لجظات آخر کمی پنیر پیتزا روی رولت بریزید.
*موقع سرو رولت گوشت را با یک چاقوی تیز برش بزنید تا رولت له نشود و وا نرود. رولت را با نان یا برنج سرو کنید.