گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 130/11/06 - 16:46
كد :65

طرز تهیه کباب سلطانی

پیش از اینکه به سراغ طرز تهیه کباب سلطانی در خانه برویم بد نیست کمی با این نوع کباب ایرانی بیشتر آشنا شوید. اجازه دهید با یک سؤال شروع کنیم! انتخاب شما میان کباب برگ و کوبیده کدام است؟

اگر کباب خور حرفه‌ای باشید حتماً میدانید که انتخاب از میان این دو نوع کباب کار سختی است. کوبیده و برگ هردو از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین کباب‌های گوشت ایرانی هستند. چاره کار برای وقت‌هایی که میان سفارش دادن یکی از این دو کباب می‌مانید سفارش کباب سلطانی است!

طرز تهیه کباب سلطانی


کباب سلطانی ترکیبی از دو کباب پرطرفدار برگ و کوبیده است. با سفارش یک پرس سلطانی هردو این کباب‌ها را در یک بشقاب برای شما سرو می‌کنند؛ اما هدف ما از این مقاله سفارش کباب سلطانی از رستوران‌ها نیست. ما می‌خواهیم طرز تهیه کباب سلطانی مجلسی را به شما آموزش دهیم تا بتوانید در خانه‌ی خودتان یک کباب حرفه‌ای برای مهمان‌هانتان تدارک ببینید. با ما همراه باشید.

مواد لازم در تهیه کباب سلطانی

  • گوشت راسته گوسفندی ۸۰۰ گرم
  • گوشت چرخ‌کرده یک کیلوگرم
  • پیاز ۸ عدد
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • زعفران دم‌کرده مقدار لازم
  • سماق به مقدار لازم

این میزان از مواد در طرز تهیه کباب سلطانی برای ۴ نفر کافیست. موادی که در بالا نوشتیم برای آماده کردن ۴ سیخ کباب کوبیده و ۴ سیخ کباب برگ کفایت می‌کند. اگر تعدادتان کمتر یا بیشتر است می‌توانید مواد را به نسبت تعداد نصف یا چند برابر کنید.

تهیه کباب سلطانی

کباب برگ یک مدل از انواع کباب‌های ایرانی است که از گوشت لخم گوسفندی تهیه می‌شود. این کباب یکی از مجلسی‌ترین غذاهاست و به خاطر استفاده از گوشت راسته گوسفندی در تهیه آن، به نسبت کباب کوبیده گران‌تر است.
از آنجایی که سلطانی ترکیبی از برگ و کوبیده است، ما تصمیم داریم در اولین مرحله از طرز تهیه کباب سلطانی روش تهیه و پخت کباب برگ را به شما آموزش دهیم و بعد به سراغ کوبیده برویم.

طرز تهیه کباب برگ در خانه

ابتدا گوشت را به همراه ۳ عدد از پیازهایی که در دستور نوشتیم و خلالی خرد کرده‌اید، مقدار بسیار کمی نمک و فلفل مزه دار کنید. پیازها باید زیر و روی گوشتتان را به‌خوبی بپوشاند. حداقل ۶ ساعت و حداکثر ۲۴ ساعت برای طعم دار شدن گوشت زمان لازم است. اگر فرصت شما در طرز تهیه کباب سلطانی محدود است پیازها را رنده کنید و گوشت را در آن بخوابانید. می‌توانید از کمی روغن‌زیتون هم در این مرحله هم استفاده کنید و اجازه دهید گوشت برای ۶ ساعت داخل یخچال استراحت کند.
بعد از طعم دار شدن گوشت تخته را کمی با آب ولرم نم‌دار کنید. گوشت را به تخته منتقل کرده و از یک‌طرف با دقت باز کنید. گوشت تنها باید از یک‌طرف باز و نازک شود، نه اینکه آن را به دو قسمت تقسیم کرد.
این مرحله در طرز تهیه کباب برگ بسیار مهم است. در این مرحله باید گوشت را به‌اصطلاح کاردی کنیم. پس به صورت افقی و به کمک پشت کارد به دو طرف گوشت روی تخته ضربه بزنید. مراقب باشید گوشت پاره نشود. بعد از کاردی کردن گوشت را به نوارهای عمودی به عرض ۱۰ تا ۱۲ سانت برش بزنید.
حالا نوبت به سیخ کشیدن کباب است. یک نوار از گوشت کاردی شده را بردارید و روی تخته کار قرار دهید. کباب را به سیخ بزنید، به این شکل که سیخ مخصوص کباب برگ باید از وسط گوشت بگذرد. توجه کنید که سیخ کباب باید عمود بر خطوری کاردی شده وارد گوشت‌ شود. نوار دیگری از گوشت را درست پشت سر نوار اول به همان سیخ بزنید تا جایی که اندازه کباب برگ شما به طول ۲۰ تا ۲۵ سانتی‌متر برسد.
در آخر که تمام گوشت‌ها را به سیخ کشیدید لبه‌های دو یا سه نوار گوشت در هر سیخ را با ضربه‌های آهسته پشت تیغه کارد به هم بچسبانید و نمک و فلفل را روی گوشت‌ها بپاشید.
در آخرین بخش از مرحله اول طرز تهیه کباب سلطانی باید گوشت‌ها را کباب کنید. برای انجام این مرحله دست نگه‌دارید تا کوبیده هم آماده شود و بعد هردو را هم‌زمان روی آتش قرار دهید.


بهترین رستوران در کرج