تاريخ انتشار : 13100/01/28 - 11:27
كد :58
طرز تهیه قرمه سبزی- آموزش آشپزی
قورمه سبزی یکی از خورشهای سبز است که یک پای ثابت آن را سبزیهای تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و اسفناج تشکیل میدهد و چاشنی آن معمولا لیمو عمانی درسته یا پودر شده است، ولی گاهی به آن آب نارنج، آب غوره یا رب انار هم اضافه میکنند. نسبت سبزی قورمه سبزی در شهرهای مختلف، فرق میکند همچنین نوع گوشت آن نیز میتواند متفاوت باشد اما خورشت قرمه سبزی با گوشت گوشفندی تازه بسیار لذیذ تر از انواع خورشت های دیگر می باشد.
سبزی قرمه چیست
قورمه سبزی از غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که دانستن انواع سبزی در آن و اینکه سبزی قورمه سبزی شامل چه چیزهایی است، از تاثیرگذارترین موارد در مزه قورمه سبزی است . پس با دلگرم همراه شوید . انتخاب بهترین سبزی برای قورمه سبزی به ذائقه و سلیقه افراد بستگی دارد ممکن است شخصی طعم شنبلیله را در غذا بیشتر دوست داشته باشد و دیگری طعم تره و یا اسفناج و … . اما بطور اصولی شنبلیله باعث خوش طعم شدن خورش می شود به شرطی که به اندازه بریزید چون زیادی آن باعث تلخ شدن غذا می شود.
درصد های مختلف انواع سبزی در سبزی قرمه
همچنین تره هم تأثیر زیادی در طعم قورمه سبزی دارد. مثلاً اگر شما می خواهید ۲ کیلوگرم سبزی برای قورمه سبزی تهیه کنید، ۸۰۰ گرم از این ۲ کیلوگرم را تره، ۷۰۰ تا ۸۰۰ گرم را جعفری، ۳۵۰ تا ۴۵۰ گرم را گشنیز و نهایتاً فقط ۵۰ تا ۷۵ گرم را شنبلیله در نظر بگیرید. اگر این میزان را به درصد بیان کنیم ۴۰ درصد از سبزی را تره، ۳۵ درصد را جعفری، ۱۸ تا ۲۰ درصد را گشنیز و ۵ تا ۷ درصد را شنبلیله تشکیل می دهد.این درصد و حتی این ترکیبات در نواحی مختلف گاهی متفاوت است. به طور مثال در شمال کشور از یک نوع سبزی به نام “خلواش” نیز داخل سبزی قورمه استفاده می شود و یا در تبریز مقدار تره و اسفناج بیشتر از حد معمول است که باعث می شود کمی طعم خورش تندتر باشد. البته می توان به این میزان بنابر دلخواه خودتان حدود نیم کیلو برگ چغندر یا اسفناج (بنا به فصل) اضافه کرد. (سبزی تان ۲/۵ کیلو گرم خواهد شد).
به طور کلی سبزی قورمه سبزی شامل :
- تره 500 گرم
- جعفری 500 گرم
- شنبلیله 100 گرم
روش آماده کردن و شستشو ی سبزی قورمه سبزی
سبزی ها را بعد از پاک کردن خوب بشویید و مدتی صبر کنید تا آب سبزی ها برود و آماده خرد کردن شوند.
سبزی ها را باید ریز خرد کنید. اگر بخواهیم اندازه ای برای آن تعیین کنیم، بین سبزی های آش، پلویی و قورمه سبزی، سبزی خورشتان باید از همه ریزتر باشد.بعد از اینکه خرد کردن سبزی ها به پایان رسید باید سبزی ها را تفت دهید.
به حفظ خواص سبزی ها اهمیت دهید و فقط سبزی ها را تفت دهید و اجازه دهید بیشتر پخته شوند تا سرخ شده و خشک گردند.سبزی ها را در هر ظرفی که تفت می دهید به میزان سبزی نسبت به ظرف دقت کنید تا سبزی آب نیندازد و تیره نشود.
روش سرخ کردن سبزی مخصوص قورمه سبزی
برای سرخ کردن سبزی ابتدا باید روغن بریزید بعد سبزی و اگر روغن دیرتر ریخته شود باعث تیره تر شدن رنگ سبزی و در نهایت خورش خواهد شد.بعد از اینکه سبزی ها کامل سرخ شدند آنرا از روی حرارت بردارید. زمانی که سبزی ها خنک شدند، برای هر وعده مصرف به صورت جداگانه در کیسه فریزری ریخته و صاف کنید و در فریزر قرار دهید تا برای هر بار مصرف تنها به همان میزان از حالت انجماد خارج شود و بقیه سبزی خواص خود را از دست نداده و مستعد فاسد شدن، نشوند.سبزی شما آماده است می توانید با فراهم کردن بقیه مواد لازم، یک قورمه سبزی خوشمزه تهیه کنید و در کنار بقیه اعضای خانواده نوش جان کنید.
مواد لازم خورشت قرمه سبزی
- 2 عدد پیاز بزرگ
- 300 گرم گوشت گوسفندی
- 400 گرم سبزی قورمه سرخ شده
- 3 عدد لیموعمانی
- 5 قاشق غذاخوری لوبیا چیتی خام
- 1 قاشق مرباخوری زردچوبه
- 1/4 قاشق چایخوری فلفل قرمز
- 1 قاشق غذاخوری ادویه کاری
- 1 قاشق غذاخوری سرصاف شنبلیله خشک
- 1 قاشق غذاخوری آبلیمو
- 1 قاشق غذاخوری پر رب گوجه فرنگی سرخ شده
طرز تهیه خورشت قرمه سبزی اصیل ایرانی
لوبیا را از شب قبل خیس کرده و دو تا سه بار آب آن را عوض کنید.
پیاز را نگینی خرد کنید. داخل یک قابلمه کمی روغن ریخته و پیازها را با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شود سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید.
گوشت خورشتی را به اندازه دلخواه خرد کرده و به پیازها اضافه کنید، کمی تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
بهتر است در یک قابلمه جدا لوبیاها را با آب بپزید، تا آب لوبیا مانع از لعاب انداختن خورشت نشود؛ بنابراین یک قابلمه برداشته لوبیاها را به صورت جداگانه روی شعله قرار دهید تا نیمپز شوند.
بعد از اینکه گوشت با پیاز کمی تفت خورد، ۳ لیوان آب جوش به مواد اضافه کرده، در قابلمه را ببندید و شعله را کم کنید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد. در فاصلهای که گوشت نیمپز میشود، سبزیها را بشویید و خرد کنید سپس آنها را داخل یک قابلمه به صورت یکنواخت سرخ کنید. اگر از سبزی فریز شده استفاده میکنید، سبزی را بدون اینکه یخ آن باز شود داخل روغن قرار دهید تا پس از سرخ شدن سبزی به صورت لاستیکی نشود.
بعد از نیمپز شدن گوشت، آب لوبیا را گرفته و همراه با سبزی به خورشت اضافه کنید. در ادامه لیمو عمانیها را که از قبل سوراخ کردید، اضافه کرده و دوباره ۲ تا ۳ لیوان آب داخل قابلمه بریزید.
بعد از گذشت ۲ ساعت خورشت قورمهسبزی شما تقریبا جا افتاده است. حالا نوبت به اضافه کردن چاشنیهای خورش میرسد؛ به میزان لازم نمک و آبغوره اضافه کنید سپس با شعله ملایم، حدود یک ساعت دیگر صبر کنید تا مزهها به خورد هم بروند.