تاريخ انتشار : 13100/01/28 - 10:32
كد :57
طرز تهیه کباب کوبیده زعفرانی-آموزش آشپزی
کباب یکی از غذاهای قدیمی و با اصالت ایرانی ها محسوب می شود و از دیرباز تاکنون مردم ایرانی به دلیل مهمان نوازی که دارند اغلب برای سنگ تمام گذاشتن برای مهمان خود از انواع کباب برای پذیرایی استفاده می نمایند و شاید بتوان گفت بی رقیب ترین غذای ما ایرانی ها و البته پرطرفدارترینشان کباب کوبیده زعفرانی است که بسیار لذیذ می باشد از همین رو ما در رستوران شاندیز به آموزش طرز تهیه کباب کوبیده زعفرانی می پردازیم تا بتوانیم شما را در اره درست نمودن کباب کوبیده یاری نماییم.
کباب کوبیده
کباب یک غذای کاملا ایرانی , یک عضوی مهم در دستور آشپزی و سفره ایرانیها در مراسمات مختلف است.اگر بخواهیم درباره آن در ایران، با یک فرد خارجی صحبت کنید، بهتر است آن را با همبرگر و یا پیتزا مقایسه کنید که اکثر خارجی ها واقعا دوست دارند.امروزه کمتر ایرانی را می توان یافت که کباب کوبیده را دوست نداشته باشد. خوشمزه ترین کباب ها در رستوران های بازار و سایر نقاط ایران به آسانی پیدا می شود و هیچ توریستی نیست که به ایران بیاید و این غذا را یک بار امتحان نکرده باشد. ما در رستوران شاندیز با طبخ بهترین کباب کوبیده زعفرانی طرز تهیه و طبخ این نوع کباب خوشمزه و پرطرفدار می پردازیم.
مواد لازم جهت پخت کباب کوبیده زعفرانی
- گوشت چرخ کرده ترجیحا مخلوط قلوه گاه گوشت گوسفندی و قلوه گاه گوشت گوساله: یک کیلو
- پیاز:500 گرم ( آب گرفته شده )
- نمک: به مقدار لازم
- زعفران دم کرده: یک قاشق غذاخوری
- فلفل : به میزان لازم
- سبزیجات معطر : جعفری (به میزان لازم -دلخواه)
طرز تهیه کباب کوبیده زعفرانی
گوشت چرخ شده را ورز دهید. یکی از مهمترین قسمتهای تهیه کباب کوبیده، بخش ورز دادن است. ابتدا گوشت را کمی ورز داده و سپس به روش بن ماری ورز دادن را ادامه دهید. روش بن ماری یعنی گذاشتن طرف محتوای گوشت داخل طرف دیگری که حاوی آب است و روی گاز حرارت میبیند. در این روش بخار باعث میشود چربی گوشت زودتر آب شده و گوشت نرم و جافتاده شود. اگر امکان استفاده از بخار نبود، مدت زمان ورز دادن را بیشتر کنید تا چربی گوشت به کمک حرارت دستها آب شود. سپس پیاز رنده شده را با نمک، فلفل و زعفران به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و اندکی ورز دهید و روی ظرف را سلفون بکشید و برای مدت کوتاهی (۳۰ دقیقه) در یخچال قرار دهید. پس از اینکه گوشت را از یخچال در آوردید چندین بار به طرف بکوبید و دوباره ورز دهید.
جلوگیری از شل شدن کباب کوبیده
اگر احساس کردید گوشت شل است، در صورت تمایل میتوانید کمی پودر مغز نان باگت خشک را به گوشت اضافه کنید و ورز دهید. مغز نان باعث میشود آب اضافی گوشت گرفته شده و احتمال ریختن کباب کم شود. البته باید دقت داشت که این کار در صورت نیاز انجام شود و به مقدار کافی! از اضافه کردن بیش از اندازه |آن به گوشت خودداری کنید زیرا باعث خشک شدن کباب میشود و طعم آن را نامطلوب میکند.سپس مجددا گوشت را در یخچال بگذارید و روی آن سلفون بکشید و اجازه دهید حدود یک ساعت قبل از سیخ گرفتن در یخچال باشد. گوشت را از یخچال بیرون بیاورید و دوباره ورز دهید تا چربی آن به دست بچسبد. چربی چسبیده به دست را با سیخ بگیرید و دست را با آب پیاز خیس کنید و از گوشت یک گلوله به اندازه کف دست بردارید و با آن بازی کنید تا به شکل بیضی دربیاید.
نحوه سیخ زدن کباب کوبیده
سپس از بالای سیخ شروع به سیخ گرفتن کنید و با فشار و ضربههای کوچک، گوشت را آرام آرام به سمت پایین سیخ هدایت کرده و آن را مطابق شکل سیخ فرم دهید.دقت کنید بعد از اتمام کار، با دست گوشت را به اول و آخر سیخ بچسبانید.این کار تاثیر زیادی در نریختن کباب دارد. سپس دوباره دستتان را در آب پیاز فرو کنید و روی سیخ فشار دهید تا اثر انگشتتان روی گوشت باقی بماند. همچنین پس از هر بار سیخ گرفتن، چربی چسبیده به دست را به کمک سیخ از دست جدا کرده و روی کباب قبلی (گوشت سیخ گرفته شده قبلی) بمالید.این کار مانع خشک شدن و سوختن گوشت میشود. سپس سیخها را برای مدتی در یخچال یا جای سرد قراردهید تا یه اصطلاح کباب بیات شود.