تاريخ انتشار : 1398/10/04 - 11:05
كد :55
طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی - دستور آشپزی
حلیم بادمجان یک غذای سنتی و اصیل ایرانی است. به دلیل شباهت در مواد اولیه و طرز تهیه با کشک بادمجان اشتباه گرفته می شود. حلیم بادمجان به عنوان یک غذای اصلی دارای مواد مغذی کاملی می باشد. این غذا به دلیل سرو با کشک دارای مقادیر زیادی از کلسیم می باشد. همچنین استفاده از گوشت و عدس در این غذا میزان پروتئین روزانه بدن را تامین می کند.
در این مقاله سعی می کنیم بهترین روش پخت حلیم بادمجان مجلسی را در اختیار دوستداران این غذا گذاریم.
مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان مجلسی
بادمجان |
1 کیلو |
عدس |
عدس ا پیمانه |
کشک |
1 پیمانه |
گوشت قرمز |
500 گرم |
گردوی پودر شده |
1 پیمانه |
پیاز سرخ کرده |
2 عدد متوسط |
سیر سرخ کرده |
یک بوته |
نعناع داغ |
یک چهارم پیمانه |
نمک، فلفل، زرد چوبه |
به مقدار لازم |
طرز پخت حلیم بادمجان مجلسی
این نوع غذا را با سلیقه های متفاوتی می توان طبخ کرد. بستگی به طعم نهایی بدست آمده میتوان در انتخاب مواد اولیه تغییرات ایجاد کرد. به طور مثال اگر مایل هستید طعم بادمجان را در این غذا بیشتر حس کنید می توانید عدس را از مواد اولیه حذف کنید.
مرحله اول :
ابتدا بادمجان ها را با روغن کم به همراه زردچوبه و کمی نمک و فلفل سرخ کنید. پس از سرخ شدن بسته به سلیقه شخصی میتوانید بادمجان ها را در اشکال مختلف برش دهید و یا به کمک گوشت کوب آنها را له نمایید. اگر از طعم بادمجان کبابی خوشتان می آید، ابتدا بادمجان ها را کباب کرده و پس از جدا کردن پوست بادمجان آنها را ساطوری کرده و یا با گوشت کوب له نمایید. پس از له شدن بادمجان ها آنها را در کمی روغن و ادویه جات سرخ نمایید.
مرحله دوم:
گوشت ها را در قطعات کوچک مربعی شکل برش دهید و با کمی آب به همراه کمی زردچوبه و فلفل با شعله متوسط بگذارید تا حداقل یک ساعت کامل بپذد. ترجیحا از گوشت گوساله استفاده نمایید چراکه شاید طعم گوشت گوسفند با کشک برای عده ای خوشایند نباشد. همزمان با گوشت عدس ها را نیز در قابلمه ای جداگدانه با 2 پیمانه آب و ادویه جات طبخ نمایید.
مرحله سوم:
پیاز های خلالی، سیر رنده یا له شده و نعنا را با کمی نمک، زردچوبه و فلفل( درصورت تمایل) جداگانه سرخ نمایید.
مرحله چهارم:
حالا نوبت مخلوط کردن نهایی است. در ماهی تابه ای بزرگ بادمجانها را به همراه گوشت های پخته شد و عدش آبکشی شده کمی تفت دهید. احتیاجی به استفاده از روغن نیست، بگذارید با روغ بادمجانها تفت داده شوند. پس از 5 دقیقه پودر گردو، پیاز داغ، سیر داغ و نعناداغ را نیز به مخلوط اضافه نمایید. کمی تفت دهید تا مواد خوب مخلوط شوند.
اگر از کشک خشک استفاده میکنید در کمی آب آنها را حل نمایید. اگر کشک شما مایع است می توانید آن را بدون آب استفاده نمایید. پس از آماده شدن کشک، آن را به مخلوط اضافه نمایید. برای گرفتن طعم بهتر حلیم بادمجان، یک فنجان آب به مخلوط اضافه نمایید تا با بخار آب طعم ها با هم مخلوط شوند. اگر آب گوشت پخته شده را نگهدارید می توانید در این مرحله اضافه نمایید. همچنین برای رنگ و لاب بیشتر و طعم مجلسی حلیم بادمجان کمی زعفران دم کرده به مخلوط اضافه کنید.
در آخر حلیم بادمجان مجلسی آماده شده را در ظرف زیبایی با کمی پودر گردو، پیاز داغ، سیر داغ، نعناداغ و کشک تزیین نموده و میل نمایید.