تاريخ انتشار : 1398/07/09 - 10:47
كد :54
طرز تهیه لازانیا - دستور آشپزی
لازانیا یکی از غذاهای پرطفدار ایتالیایی اتس. لازانیا از نظر مواد شباهت هایی هم به پیتزا دارد هم به ماکارونی و پاستا دارد.
میتوانید در جشن ها و مهمانی ها لازانیا سرو کنید. تهیه آن بسیار راحت است و حتی میتوانید آن را به صورت نیمه آماده در فریزر نگهداری کنید. در تهیه لازانیا می توانید از سس بشامل استفاده کنید. بسته به ذائغه شما می توانید برای سبک تر شدن سس بشامل را حذف کنید.
مواد لازم سس بشامل
- شیر ۱ لیوان
- کره ۲۵۰ گرم
- نمک مقدار کمی
- آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه سس بشامل
ابتدا کره و شیر را از یخچال بیرون می آوریم تا با دمای محیط یکسان شود و در یک تابه کوچک آرد سفید را می ریزیم و روی حرارت کم تابه را می گذاریم و مرتب آرد را تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس کره راروی حرارت کم آب lمیکنیم و آرد بو داده شده را به آن می افزاییم .
کمی نمک روی کره می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم تا آرد و کره یکدست شوند و رنگی شبیه کاراملی به خود گرفته باشد.آن وقت شیر را کم کم به مواد می افزاییمو مواد را پیاپی هم می زنیم تا تمام شیر را اضافه کرده باشیم. زمانی که سس ما غلیظ شد، از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا خنک شود.می توانیم در مرحله آخر که سس غلیظ شد برای طعم بهتر آن کمی خامه نیز به آن اضافه کنید.
مواد لازم لازانیا
- پیاز ۲ عدد
- سیر ۲ حبه
- لازانیا ۱ بسته
- قارچ ۱۰۰ گرم
- پنیر پیتزا ۱۵۰ گرم
- فلفل دلمه ای ۱ عدد
- روغن مایع به اندازه کافی
- پودر آویشن به اندازه کافی
- گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
- نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه لازانیا
اولین کاری که لازم است انجام دهیم اینست که فر را روشن کنیم و روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهیم تا گرم شود. سپس فلفل دلمه ای را می شوییم و روی تخته به صورت مربع های کوچک خرد می کنیم و در بشقابی قرار می دهیم، سپس قارچ ها را با یک دستمال نمدار تمیز می کنیم و سریع آبکش می کنیم و ورقه ورقه خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
پیازها را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و داخل تابه ای روغن می ریزیمو روی حرارت می گذاریم تا داغ شود.پیازها را در روغن تفت می دهیم تا نرم شوند. کمی که پیازها طلایی شدن ،سیرها را نیز پوست می گیریم و می شوییم و خرد می کنیم و به پیازها اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
زمانی که سیرها و پیازها سرخ شدن گوشت چرخ کرده را به آن ها می افزاییم و تفت می دهیم تا گوشت رنگش تغییر کند و کمی سرخ شود. قارچ ها را اضافه می کنیم و حرارت را ملایم می کنیم تا قارچ ها سرخ شوند و آب آن زود تبخیر شود.سپس فلفل دلمه ای های خرد شده را به گوشت می افزاییم و تفت می دهیم و پیاپی مواد را مخلوط می کنیم تا نسوزند و در آخر رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و پودر آویشن روی مایه لازانیا می پاشیم و مواد را خوب زیر و رو می کنیم تا منسجم شوند.تقریبا ۱ لیوان آب داخل تابه می ریزیم، صبر می کنیم تا خوب گوشت پخته شود و آب آن تبخیر شود. در نهایت شعله را خاموش می کنیم.
حالا در ظرفی آب را روی حرارت به جوش می آمردیم. پس از جوشیدن آب ورق های لازانیا را با یک قاشق نمک و یک قاشق روغن اضافه میکنیم. پس از تقریبا ۳ دقیقه که ورقه های لازانیا نرم شدند آنها را بکش میکنیم.
داخل ظرف مورد نظر را با یک قلم مو آشپزخانه خوب چرب کرده، یک لایه از سس لازانیا کف ظرف می ریزیم. روی لیه سس یک لایه از ورقه های لازانیا را میچینیم سپس پنیر را اضافه کرده و دوباره یک لایه دیگر از لازانیا را اضافه میکنیم. این کار را انقدر ادامه میدهیم تا مواد تمام شود.
در مرحله آخر روی تمام مواد را کاملا با سس لازانیا و پنیر می پوشانیم، این کار برای این است که لازانیا خشک نشود .در آخرین مرحه ظرف را داخل فر قرار می دهیم تا به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در فر لازانیا پخته شود.