تاريخ انتشار : 1398/07/09 - 09:32
كد :53
طرز تهیه زیتون پرورده - دستور آشپزی
زیتون پرورده محصولی است که در وعده های مختلف می توان از آن استفاده کرد. از نظر ارزش غذایی سرشار از مواد مغذی و ویتامین ها است. از زیتون پروده عموما کنار غذا استفاده میشود، همچنین به عنوان یک دسر و یا حتی پیش غذای بسیار خوشمزه نیز می توان آن را میل کرد.
زیتون پروده را میتوانید به صورت آماده از فروشگاه های مواد غذایی تهیه کنید. اگر تمایل به درست کردن آن با روش عالی دارید لطفا مقاله زیر را مطالعه نمایید.
مواد لازم زیتون پرورده ( به اندازه یک کیلوگرم)
- زیتون بی هسته
- رب انار یک قاشق غذا خوری
- مغز گردو 300 گرم
- آب انار نصف استکان
- دانه انار نصف پیمانه
- روغن زیتون 3 قاشق غذا خوری
- سیر رنده شده 1 بوته
- سبزی معطر مقداری
- نمک میزان لازم
- گلپرمیزان لازم
طرز تهیه زیتون پرورده
بعد هسته زیتون را جدا کنید و مغز گردو را به همراه رب انار ترش یا رب ترش و شیرین ، آب انار و دانه های انار هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
سپس سبزی معطر را خوب خرد کنید و به موادتان اضافه کنید.بعد از اضافه کردن سبزی ،سیر را به همراه گلپر ، نمک و در آخر روغن زیتون ،به بقیه موادمخلوط شده اضافه کنید و خوب هم بزنید. زیتون پروده را 1 تا 2 روز در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد. زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت طول می کشد.
از چه زیتونی برای زیتون پرورده استفاده می شود؟
برای درست کردن زیتون پروره میتوانید از زیتون پرورده شور و یا تلخ استفاده کنید. زیتون زیتون پرورده باید بی طعم باشد تا طعم مواد را به خود بگیرد.اگر از زیتون شور استفاده کردید حتما آن را بشویید تا از میزان نمکش کم شود و اگر زیتون شما تلخ بود آن را چند بار بجوشانید و آب آن را خالی کنید تا تلخی آن گرفته شود.
زیتونی که استفاده می کنید باید سبز، بدون هسته و ریز باشد. هر چه زیتون ها ریز تر باشند، خوشمزه ترند و طعم زیتون پرورده بهتر خواهد شد. بنابراین هرگز زیتون هسته دار و درشت را برای تهیه این پیش غذا استفاده نکنید.
قبل از اینکه زیتون را به مخلوط تان اضافه کنید، آن را با آب نشویید زیرا باعث کپک زدن زیتون پرورده خواهد شد.زیتون های مصرفی باید تازه باشند. برای امتحان تازه بودن آنها نیز لازم است یکی از آنها را میل کنید. زیتون زیر دندان نه باید خیلی سفت و نه خیلی شل باشد.
بهترین گردو برای زیتون پرورده
گردویی که استفاده می کنید باید مرغوب و تازه باشد زیرا افزودن گردوی کهنه به زیتون پرورده باعث می شود این پیش غذا به سرعت طعم تلخی پیدا کند. اگر در زیتون پرورده از گردوی بیشتری استفاده نمائید رنگ زیتون پرورده شما روشن تر و در صورتی که از انار بیشتری استفاده نمائید رنگ ان تیره تر خواهد شد.
رب انار مناسب برای تهیه زیتون پرورده
رب اناری که در تهیه زیتون پرورده استفاده می کنید، باید ترش و شیرین باشد. هرگز رب انار کاملا شیرین یا بسیار ترش را برای طعم دار کردن این پیش غذا استفاده نکنید.
سبزی زیتون پرورده
سبزی اصلی برای تهیه زیتون پرورده شمالی چوچاق است. نام فارسی این سبزی شش شاخ می باشد که در شمال کشور می روید. این سبزی منبع فوق العاده عظیمی از خواص ها می باشد که از جمله آن ها می توانبه: محرک قوای جنسی و مسکن سردرد بودن آن اشاره نمود. اما از آنجا که این سبزی فقط در شمال یافت می شود می توانید از ترکیب نعناع و گشنیر به جای آن استفاده نمایید.
نگهداری از زیتون پرورده
برای نگهداری زیتون پرورده آن را در ظروف شیشه ای در دار قرار دهید و در یخچال بگذارید تا دوره ماندگاری آن طولانی شود.