گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1398/07/08 - 12:52
كد :52

آش ترش مازندرانی - آموزش آشپزی

آش ترش یکی از غذاهای محلی خطه شمالی کشور می باشد. نام این آش را به دلیل مزه ملس آن آش ترش می نامند.

در ترکیب اصلی این آش چغندر و حبوبات استفاده می شود. به دلیل شباهت زبانی و طریقه زندگی شمال و شمال غرب کشور این آش در بین این شهر ها محبوبیت دارد. البته هر شهر روش متفاوتی برای پخت این آش دارد.

نحوه پخت آش ترش مازندرانی


آش ترش از غذاهای سنتی مازندرانی می باشد که معمولا در شب چهارشنبه سوری پخته می شود در این اش میتوانید از انواع سبزی های مخصوص اش استفاده کنید اما سبزی هایی که در شمال برای اپخت آن استفاده میشود عبارتند از: ( اسفناج 100 گرم + تره 100 گرم + گشنیز 100 گرم + جعفری 100 گرم ) و سبزیهای محلی مانند گزنه.

مواد لازم پخت آش ترش مازندرانی

  • حبوبات (لپه باقالی، لوبیا چیتی، عدس)
  • سبزی آش ( اسفناج 100 گرم + تره 100 گرم + گشنیز 100 گرم + جعفری 100 گرم )
  • برنج نیم دانه
  • چغندر یا لبو
  • شکر
  • رب انار
  • سیر سرخ شده

نحوه پخت آش ترش مازندرانی

ابتدا از شب قبل حبوبات (باقلا، لوبیا چیتی، عدس ) را در ظرف های جداگانه درون آب خیس دهید و تا روز بعد چند بار آب انها را تعویض نمائید. چغندرها را پوست بکنید و ریز خرد کنید، سبزی های آش را نیز ریز خرد کنید.
درون قابلمه ای آب فراوان بریزید سپس حبوبات (باقلا،عدس ،لوبیا ) و چغندر خرد شده را درون قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا زمانی که حبوبات بپزند ( بتوانید با دست حبوبات را له کنید) پس از پخت حبوبات برنج نیم دانه را اضافه کنید، پس از 15 دقیقه سبزی های خرد شده را نیز اضافه نمائید و حرارت را کم کنید و با در باز بگذارید آش جا بیفتد.
سیرها را به همراه مقداری نمک درون روغن تفت دهید تا طلایی شده و تبدیل به سیر داغ شود، وقتی آش جا افتاد چند قاشق شکر و مقداری رب انار و نصف سیر داغ ها را اضافه کنید و 15 دقیقه دیگر بگذارید بپزد سپس درون کاسه بکشید و با نصف دیگر سیر داغ تزئین کنید. میزان شکر و رب انار این آش بستگی به سلیقه و طبع شما دارد و باید تا اندازه ای اضافه شود که آش طعم ترش و شیرینی داشته باشد، بجای باقلا سبز میتوانید از لپه باقلا هم استفاده کنید که در اینصورت باید لپه باقلا را همزمان با برنج نیم دانه اضافه کنید.

آش ترش طالقانی

 


طالقان از توابع کرج می باشد و از طریق رشته کوه البرز با مازندران همجوار است. به دلیل این همسایگی گویش و آداب و روسومی مشابه مازندران دارد. بسیاری از غذاهای محلی طالقان با مازندران مشترک می باشد. از جمله آش ترش.

مواد لازم پخت آش ترش طالقانی

  • حبوبات (نخود، لوبیا چیتی، عدس)
  • رشته آش
  • سیب زمینی
  • چغندر یا لبو
  • کشمش پلویی 100 گرم
  • مغز گردو 100 گرم
  • قره قروت
  • سیر سرخ شده
  • نعنا داغ

نحوه پخت آش ترش طالقانی

ابتدا از شب قبل حبوبات (نخود، لوبیا چیتی، عدس ) را در ظرف های جداگانه درون آب خیس دهید و تا روز بعد چند بار آب انها را تعویض نمائید. چغندرها را پوست بکنید و ریز خرد کنید. سپس در قابلمه بزرگی حبوبات و چغندرها را مخلوط کنید با مقداری نمک و ادویه دلخواه ، با آب تا لبه قابلمه روی شعله متوسط بپذید.
زمانی که حبوبات و چغندر نرم شد مغز گردو و کشمش ها را اضافه میکنیم. کمی که جا افتاد سیب زمینی ها را پوست کنده، به صورت دلخواه درسته و یا خرد شده با قطعات بزرگتر به آش اضاف میکنیم. در مرحله آخر پخت رشته را به اندازه دلخواه به همراه نعنا و سیر داغ اضافه میکنیم. پس از یک ربع تا 20 دقیقه دیگر آش شما آماده است.