تاريخ انتشار : 1398/04/19 - 14:57
كد :46
آبگوشت - آموزش اشپزی
آبگوشت یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی است که باب طبع اکثر مردم می باشد. از طرفی درست کردن این غذای خوشمزه بسیار ساده و راحت می باشد.
تنها نکته مهم در طبخ آبگوشت دادن زمان کافی برای پختن آرام آرام آن می باشد. بعلاوه استفاده از مواد اولیه مرغوب مثل گوشت گوسفندی چرب، طعم و مزه آن را لذیذ می کند.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت:
- ۲۵۰ گرم گوشت گوسفندی (مخلوط گوشت و استخوان)
- ۵۰ الی ۱۰۰ گرم دنبه (چربی گوسفند)
- ۱/۲ پیمانه لوبیا
- ۱/۲ پیمانه نخود
- ۱ عدد پیاز
- ۳ الی ۴ عدد گوجه فرنگی
- ۲ عدد سیب زمینی متوسط
- ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- ۲ الی ۳ عدد لیمو عمانی در صورت تمایل
- نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
مراحل تهیه آبگوشت:
بهتر است نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کرده و دو الی سه بار آب آن را عوض کنید.
گوشت، دنبه، گوجه فرنگی، نخود، لوبیا،و پیاز را که از وسط به دو نیم کردیم، داخل قابلمه میریزیم و حدود ۵ الی ۶ برابر حجم مواد آب اضافه میکینم. بهتره است تا کل آب آبگوشت را از اول کار بریزیم تا طعم بهتر داشته باشد. ولی اگر لازم بود در حین پخت آب بیشتری اضافه کنید حتما از آب جوش استفاده کنید.
قابلمه را روی شعله ملایم میگذاریم تا مواد داخل آن کامل بپزد. بعد از حدودا 3 ساعت دنبه و چربی های داخل آن را بیرون آورده و با گوشت کوب می کوبیم تا خوب له شود و با ادویه دلخواه مثل زرد چوبه و فلفل سیاه آن را تفت داده و یک قاشق رب به آن اضافه می نماییم پس از سرخ شدن رب با دنبه آن را به آب آبگوشت اضاف می کنیم.همچنین در این زمان لیمو عمانی هایی را که از قبل پاک شده را به آن اضافه می کنیم
پس از پخته شدن کامل گوشت سیب زمینی ها را اضاف کرده و میگذاریم با آب آبگوشت کامل بپزد.
آبگوشت ما بعد از زمان کلی تقریبا ۴ ساعت حسابی جا افتاده و روغن انداخته و آماده سرو می باشد.