تاريخ انتشار : 1398/04/19 - 14:34
كد :45
فسنجان - آموزش اشپزی
فسنجان با انواع مخلف گوسشت پخته می شود. می توان آن را با گوشت مرغ، گوشت بوقلمون، گوشت اردک، گوشت غاز ، گوشت قرمز و گوشت قل قلی طبخ کرد. این غذا از نظر محبوبیت در تمام نقاط ایران طرفدار دارد و هر منطقه آن را به یک روش طبخ می کند.
فسنجان به دلیل گردو موجود در مواد تشکیل دهنده اش داری خواص بسیاری است. این خورشت محبوب داری مقادیر بالایی آهن می باشد که علاوه بر برطرف کردن نیاز غذایی و ایجاد لذت در طعم بسیار مقوی نیز می باشد. طبع مزاجی این خورشت گرم می باشد و بسیار مناسب برای صرف شام در فصول سرد سال می باشد. محبوب ترین نوع فسنجان، فسنجان با گوشت قل قلی می باشد که در این مقاله بهترین روش طبخ آن را آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه خورشت فسنجان با گوشت قلقلی :
- ۴۰۰ گرم گوشت چرخ شده
- ۲ ق غ رب انار ترش
- ۴ ق غ شیره انگور یا خرما یا توت
- ۲ ق غ شکر
- ۱٫۲ کیلو پودرگردو
- ۱ پنس نمک
- ۱ عدد پیاز کوچک
- روغن کمی
طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت قلقلی :
مرحله اول : گردوها را پودر کنید و در تابه ای بدون روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله دوم : گوشت چرخ شده را به شکل کوفته قلقلی در آورده و در روغن و کمی نمک و زردچوبه تفت دهید و سرخ کنید
مرحله سوم : رب انار را با شیره و شکر و ۴ لیوان آب هم بزنید تا حل شوند و بر روی اجاق قرارداده تا بجوشد. بعد از جوشیدن پودر گردو تفت داده شده و گوشت پخته اضافه کنید حرارت را بالا نگه دارید تا ۱ لیوان آب باقی بماند و خورش جا بیفتد.در ضمن اگر دو عدد یخ حبه ای داخل فسنجان بریزید روغن زیادی پس میدهد در واقع شما به خورش فسنجان شوک میدهید.
مرحله چهارم : به دلخواه قبل از برداشتن و سرو کردن خورش ۲ ق س زعفران دم کرده بریزید و ۱۵ دقیقه جوشید و جا افتاد حرارت را خاموش کنید.