تاريخ انتشار : 1397/12/18 - 14:17
كد :43
قیمه نثار - آموزش اشپزی
قیمه نثار یک غذای مجلسی قزوینی است که مخصوصاً برای مهمانی های رسمی فوق العاده است. برخلاف خود قیمه، قیمه نثار یک غذای پلویی است
قیمه نثار یک غذای مجلسی قزوینی است که مخصوصاً برای مهمانی های رسمی فوق العاده است. برخلاف خود قیمه، قیمه نثار یک غذای پلویی است. این پلو بسیار خوشمزه با موادی عالی از جمله خلال پسته و بادام و زرشک فراوان تهیه میشود. استفاده از خلال پرتقال هم میتواند به قیمه نثار طعمی عالی بدهد. علاوه بر این قیمه نثار سرشار از عطر ادویه های بی نظیری مثل زعفران و دارچین و گاهی حتی گلاب است. قیمه نثار را میتوان به شکل های مختلفی تزیین کرد و برای همین هم غذایی مجلسی حساب میشود.
مواد لازم برای قیمه نثار
- گوشت تکه ای (ترجیحا گوسفند) 500 گرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
- نمک و زردچوبه هرکدام 1 قاشق چایخوری
- چوب دارچین 3 عدد
- زعفران دم کرده 4/1 پیمانه
- برنج 3 پیمانه
- زرشک 120 گرم
- خلال پسته و بادام 100 گرم
- پودر قند 2 قاشق چایخوری
طرز تهیه قیمه نثار
مرحله اول:
برنج را از نیم ساعت قبل خیس دهید. سپس برنج را با مقداری آب و نمک بجوشانید و بعد از اینکه نرم شد آبکشی کنید. داخل قابلمه روغن بریزید و ته دیگ دلخواه تان را قرار دهید سپس برنج را اضافه کنید. چند قاشق آب و روغن روی برنج بریزید و بگذارید با حرارت ملایم برنج دم بکشد.
برنج قیمه نثار
مرحله دوم:
پیازها را خرد کنید و با مقداری روغن تفت بدهید تا نرم شوند.وقتی پیاز نرم شد و شروع به طلایی شدن کرد مقداری زرچوبه به آن اضافه کنید و هم بزنید.
پیاز خرد شده قیمه نثار
سرخ کردن پیاز قیمه نثار
مرحله سوم:
سپس گوشت را اضافه کنید. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید ، کمی تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
گوشت قیمه نثار
رب گوجه قیمه نثار
مرحله چهارم:
پس از اضافه کردن رب، چوب های دارچین را داخل قابلمه بیاندازید و زعفران دم کرده را همراه با 2 لیوان آب به گوشت اضافه کنید و با حرارت ملایم بگذارید گوشت بپزد و نرم شود. وقتی گوشت پخته و سس جذب گوشت شد نمک را اضافه کنید.
پخت گوشت قیمه نثار
مرحله پنجم:
در یک ماهیتابه زرشک و خلال پسته و خلال بادام را بریزید. پودر قند را به آنها اضافه و مواد را زیر و رو کنید. مخلوط را با اندکی روغن روی شعله خیلی کم تفت بدهید. تا برای تزیین روی پلو آماده شود.
زرشک و خلال قیمه نثار
مرحله ششم:
گوشت را پس از پخت کاملاً ریش ریش کنید. پس از اینکه برنج دم کشید مقداری از برنج را با کمی کره ذوب شده و زعفران دم کرده مخلوط کنید. برنج سفید را در دیس بریزید و روی آن را با برنج زعفرانی، گوشت و مخلوط زرشک تزیین و سرو کنید ( میتوانید نصف این مواد را لابلای برنج بریزید).
قیمه نثار آماده سرو
نکته ها:
1- دلیل اضافه کردن نمک بعد از پخت گوشت این است که نمک باعث میشود گوشت دیرتر بپزد.
2- علاوه بر خلال بادام و پسته و زرشک میتوانید از خلال پوست پرتقالی که تلخی اش گرفته شده باشد هم در قیمه نثار استفاده کنید که باعث میشود غذای شما فوق العاده خوشمزه شود.
3- برای خوش عطر شدن بیشتر قیمه نثار میتوانید به مخلوط خلال و زرشک کمی گلاب هم اضافه کنید.
5- اگر تکه های گوشت شما کوچک هستند میتوانید از ریش ریش کردن آن بعد از پخت، صرف نظر کنید. البته این بستگی به سلیقه شما دارد.