گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1397/08/22 - 09:02
كد :21

طرز تهیه سیر قلیه غذای محلی و خوشمزه گیلان

سیر قلیه (سیر چغرتمه) یکی از خورشت های خوشمزه استان گیلان است. همان طور که می دانید در اکثر غذاهای شمالی از سیر و تخم مرغ استفاده می شود. از جمله غذاهایی که از لحاظ مواد اولیه به سیر قلیه شباهت دارند می توان به باقلاقاتق، ترش تره و ترش واش خورش اشاره کرد. در این غذا از برگه های سیر تازه استفاده می کنند به همین دلیل می توانید به راحتی از این غذا استفاده کنید و نگران عواقب بعدی بابت خوردن سیر نباشید.

یکی از مهمترین مواد این غذا همان طور که گفته شد سیر است. سیر گیاهی است علفی به طول ۴۰ سانتیمتر که قسمت زیرین آن متورم است و از ۵ تا ۱۲ قطعه تشکیل شده است و در یک غشای چند برگی نازک محصور شده اند. سیر دارای تاریخچه زیبایی است از بزرگان مصر که آن را مقدس می شمرده و یک پر آن را در بلندترین مکان هرم جیزه حکاکی کردند تا یونانیان که از آن متنفر بودند و هر کس که سیر استفاده کرده بود را از معابد بیرون می کردند. البته مردم چین نیز آن را مقدس می دانسته و می دارند به طوری که به دلیل استفاده بیش از حد آمار سرطان در این کشور بسیار پایین است.

سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین های B2، B1 و B3 است. از سالهای دور تا کنون از سیر برای تصفیه خون استفاده می شده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد. خوردن سیر مجاری تنفس و خون را پاک می کند و با این کار از شدت و زحمت تنگی نفس کاسته و گاهی موجب درمان آن می شود.

سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده ها را از عفونت ها پاک می کند به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت، سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.

مواد لازم غذای محلی

برگ سیر : 500 گرم
گوشت مرغ : نصف یک مرغ
تخم مرغ : 3-4 عدد
لپه : نصف پیمانه
نمک : به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم

 

مراحل پخت سیر قلیه

ابتدا برگ های سیر را خرد کرده و آنها را تفت می دهیم.
پس از تفت دادن برگ سیر تخم مرغ ها را به آن اضافه می کنیم و زمان کوتاهی صبر می کنیم تا تخم مرغ ها سرخ شود.
مرغ و لپه را جداگانه می پزیم.
سپس مواد سرخ شده را به مرغ و لپه پخته شده اضافه می کنیم.
شعله گاز را کم کرده تا غذا جا بیافتد.
سپس ادویه های گفته شده را به غذا اضافه می کنیم و هم می زنیم صبر می کنیم تا کمی مخلوط شوند .

 

نکته: از ساقه های سیر در خورشت استفاده نکنید سعی کنین فقط برگ سبز سیر بکار ببرید.