گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1397/08/13 - 13:12
كد :17

قیمه ترکی یا پیچاق‌ قیمه (اردبیل)

یکی از غذا های معروف و رسمی اردبیل خورش قیمه ترکی یا به زبان خودشان پیچاق قیمه است.این غذا به خاطر داشتن خلال بادام بافت و ظاهر زیبایی دارد و برای مهمانی های مجلسی جذاب است .

یکی از غذا های معروف و رسمی اردبیل خورش قیمه ترکی یا به زبان خودشان پیچاق قیمه است.این غذا به خاطر داشتن خلال بادام بافت و ظاهر زیبایی دارد و برای مهمانی های مجلسی جذاب است . به خصوص اگر تخم مرغ های روی آن را با قالب مخصوص فرم دار آماده کنید و روی خورش بریزید.

مواد لازم پیچاق‌ قیمه (برای 6 نفر)

500 گرم گوشت قیمه‌ای
150 گرم خلال بادام
2عدد پیاز بزرگ
نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه به مقدار لازم
1.2 قاشق سرپر زعفران ساییده شده
2 قاشق آبغوره
1 قاشق رب گوجه‌فرنگی
2عدد تخم‌مرغ
روغن به مقدار لازم


طرز تهیه پیچاق‌ قیمه

1. ابتدا گوشت را به صورت قیمه‌ای خرد کنید، بشوییدودر سبدی بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود.یکی از پیازها را پوست کنده و به صورت خلالی خرد کنید. در یک قابلمه، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیاز خرد شده را اضافه کنید و آن‌قدر حرارت دهید تا طلایی شود. دارچین و زردچوبه را به آن بیفزایید و کمی تفت دهید.

2. گوشت‌ها را هم به مواد داخل قابلمه اضافه کنید تا با پیاز کمی تفت داده شود. زعفران را در مقداری آب جوش حل کنید و همراه یک لیوان آب جوش در قابلمه بریزید. شعله اجاق‌گاز را کم کرده و تا زمان پخت کامل تکه‌های گوشت، صبر کنید.

3. حالا پیاز دوم را هم خلالی خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و پیازها را در آن تفت دهید. خلال‌های بادام را هم همراه با رب گوجه‌فرنگی در آن تفت دهید.

4. بعد از اینکه گوشت کاملا پخت، مخلوط خلال بادام، پیاز داغ و رب را به گوشت اضافه کرده و با نمک و آبغوره مزه‌دار کنیدو بگذارید خورش روی حرارت ملایم جا بیفتد.

5. از این مرحله به بعد 2 روش وجود دارد:

- روش اول این است که تخم‌مرغ‌ها را دانه‌دانه روی خورش بشکنید و کمی هم بزنید، در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا تخم‌مرغ‌ها داخل خورش بپزند، سپس خورش را در ظرف مورد نظر بریزید و سروکنید.

- در روش دوم می‌توانید تخم‌مرغ‌ها را در تابه دیگری به صورت نیمرو درست کنید و پس از کشیدن خورش در ظرف مورد نظر، تخم‌مرغ‌ها را به صورت درسته روی آن قرار دهید. این روش ظاهر رسمی‌تری دارد.

طرز تهیه دوم

یک نوع متداول طعم‌دار کردن این خورش استفاده از لیموعمانی است؛ به این ترتیب که پس از پخت گوشت و اضافه کردن مخلوط خلال بادام، پیاز داغ و رب، تعدادی لیموعمانی را بشویید و پس از اینکه با چنگال داخل هر کدام را سوراخ کردید، آنها را داخل خورش بریزید.