گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1403/03/12 - 13:31
كد :140

گردن گوسفندی

گردن گوسفندی یکی از مواد غذایی های پر خاصیت می باشد که مصرف آن برای افراد دارای کم خونی و فقر آهن ، همچنین برای ورزشکاران توصیه می شود .

گردن گوسفندی یکی از بخش های لذیذ گوسفند می باشد که به جرئت می توان گفت خوشمزه ترین قسمت گوشت گوسفندی می باشد .
این قسمت از گوشت بسیار پر طرفدار می باشد و در اکثر غذاهای سنتی ایرانی استفاده می شود .
گردن گوسفندی قابل تقسیم شدن به قسمت های کوچک می باشد و قبل از پخت بهتر است قسمت های چربی این گوشت را جدا کرده و بعد اقدام به طبخ نمایید .
البته در جداسازی چربی ها دقت نمایید تا به اندازه ی کافی جدا شود و به میزان لازم چربی داشته باشد، زیرا وجود این ماده غذایی در طبخ گوشت باعث لذیذ تر شدن و خوش طعم تر شدن این غذا می شود .
در ادامه به برخی از خواص این گوشت لذیذ می پردازیم .

مطالب مرتبط : بهترین رستوران در کرج

4

خواص گردن گوسفندی

از بیشترین و مهم ترین خواص این گوشت می توانیم به داشتن مقادیر زیادی امگا 3 اشاره نماییم .
علاوه بر داشتن میزان زیادی از امگا سه می توانیم به داشتن پروتئین بالای این غذا نیز اشاره نماییم این غذا برای ورزشکاران و افرادی که دچار کمبود آهن و کم خونی می باشند به شدت توصیه شده و بهتر است در برنامه ی غذایی خود قرار دهند .
این گوشت با ارزش بافت نرمی داشته و به دلیل سازگاری با بدن به راحتی آهن موجود در آن به بدن جذب می شود .

یک گردن گوسفندی برای چند نفر است

به طور استاندارد هر یک کیلو گوشت گردن گوسفندی مناسب چهار نفر می باشد و برای طبخ به صورت کبابی می توانیم برای سه نفر در نظر بگیریم، البته با توجه به غذاهای متنوع و همچنین شیوه طبخ شما می توانید هر یک گردن را برای پنج تا شش نفر هم در نظر بگیرید .

طرز تهیه گردن گوسفندی رستورانی

این غذا یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی می باشد و شما می توانید با دنبال کردن دقیق این رسپی به غذایی خوشمزه دست پیدا نمایید .
این غذا قابل تهیه و میل کردن به همراه انواع پلو ها بوده و می توانید به صورت کبابی ، خورشتی و آبگوشتی میل نمایید .

گردن گوسفندی 1 عدد
پیاز   3 عدد
سیر     2 حبه
زعفران  2 ق غ 
رب  1 ق غ 
چوب دارچین  1 عدد
نمک ، زرد چوبه و فلفل سیاه  به میزان لازم

    
گام اول برای تهیه ی این غذای خوشمزه خلالی کردن پیاز ها و تفت دادن آن با کره و یا روغن می باشد ، در هنگام اضافه کردن پیاز به روغن کمی بعد از تفت دادن به آن زرد چوبه را اضافه می نماییم .
پس از کمی تفت دادن پیاز ها ، گردن ها را به آن اضافه نموده و با پیاز ها آن را تفت می دهیم تا مقداری سرخ شود و پس از گذشت زمان و سرخ شدن گردن می توانید به آن زرد چوبه نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده و مقداری زعفران دم شده و پس از مدتی چوب دارچین را اضافه نمایید .
شما می توانید سیر را برای حفظ بود در این مرحله اضافه کنید و یا وقتی گیاز ها طلایی شدن به همراه گردن در ابتدای طبخ اضافه نمایید .
پس از اضافه کردن ادویه و تفت دادن آن ها به مواد یک لیوان آب جوش یا گرم اضافه ملیید و بگذارید گردن ها به خوب مغز پخت شوند ، در حین پخت مرتب به غذا سر زده و در صورت کم شدن اب به آن اضافه نمایید .
پس از جا افتادن غذا به طور سلیقه ای رب را با روغن تفت دهید و به ا زعفران دم شده اضافه نمایید و به غذا اضافه کنید . شما می توانید این غذا را بدون رب هم میل نمایید .
سپس پس از جا افتادن غذا و کم شدن آب خورشت غذا آمادهع ی میل کردن می باشد .

راز های طلایی غذا 

  • در بیشتر رستوران ها این غذا بدون رب درست شده و فقط در مرحله پایانی برای خوش بو کردن غذا به آن زعفران اضافه می کنند .
  • به طور سلیقه ای می توانید گردن را ریش ریش نمایید و با نان و لیمو ترش میل کنید .
  • برای بافت و طعمی عالی بهتر است در پخت غذا عجله نکنید و با حرارت ملایم و زمان کافی طبخ نمایید .
  • از چوب دارچین استفاده نمایید نه پور آن زیرا باعث بد رنگ شدن غذا می شود .
  • قبل از درست کردن غذا حداقل گردن ها را با آب پیاز و زعفران مزه دار نمایید تا طعم بهتری داشته باشد .