گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1403/03/12 - 13:31
كد :140

گردن گوسفندی

گردن گوسفندی یکی از مواد غذایی های پر خاصیت می باشد که مصرف آن برای افراد دارای کم خونی و فقر آهن ، همچنین برای ورزشکاران توصیه می شود .

گردن گوسفندی یکی از بخش های لذیذ گوسفند می باشد که به جرئت می توان گفت خوشمزه ترین قسمت گوشت گوسفندی می باشد  در یکی از بهترین رستوران کرج با قیمت مناسب به نام شاندیز کرج طبخ می شود.
این قسمت از گوشت بسیار پر طرفدار می باشد و در اکثر غذاهای سنتی ایرانی استفاده می شود .
گردن گوسفندی قابل تقسیم شدن به قسمت های کوچک می باشد و قبل از پخت بهتر است قسمت های چربی این گوشت را جدا کرده و بعد اقدام به طبخ نمایید .
البته در جداسازی چربی ها دقت نمایید تا به اندازه ی کافی جدا شود و به میزان لازم چربی داشته باشد، زیرا وجود این ماده غذایی در طبخ گوشت باعث لذیذ تر شدن و خوش طعم تر شدن این غذا می شود .
در ادامه به برخی از خواص این گوشت لذیذ می پردازیم .

4

خواص گردن گوسفندی

از بیشترین و مهم ترین خواص این گوشت می توانیم به داشتن مقادیر زیادی امگا 3 اشاره نماییم .
علاوه بر داشتن میزان زیادی از امگا سه می توانیم به داشتن پروتئین بالای این غذا نیز اشاره نماییم این غذا برای ورزشکاران و افرادی که دچار کمبود آهن و کم خونی می باشند به شدت توصیه شده و بهتر است در برنامه ی غذایی خود قرار دهند .
این گوشت با ارزش بافت نرمی داشته و به دلیل سازگاری با بدن به راحتی آهن موجود در آن به بدن جذب می شود .

یک گردن گوسفندی برای چند نفر است

به طور استاندارد هر یک کیلو گوشت گردن گوسفندی مناسب چهار نفر می باشد و برای طبخ به صورت کبابی می توانیم برای سه نفر در نظر بگیریم، البته با توجه به غذاهای متنوع و همچنین شیوه طبخ شما می توانید هر یک گردن را برای پنج تا شش نفر هم در نظر بگیرید .

طرز تهیه گردن گوسفندی رستورانی

این غذا یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی می باشد و شما می توانید با دنبال کردن دقیق این رسپی به غذایی خوشمزه دست پیدا نمایید .
این غذا قابل تهیه و میل کردن به همراه انواع پلو ها بوده و می توانید به صورت کبابی ، خورشتی و آبگوشتی میل نمایید .

گردن گوسفندی 1 عدد
پیاز   3 عدد
سیر     2 حبه
زعفران  2 ق غ 
رب  1 ق غ 
چوب دارچین  1 عدد
نمک ، زرد چوبه و فلفل سیاه  به میزان لازم

    
گام اول برای تهیه ی این غذای خوشمزه خلالی کردن پیاز ها و تفت دادن آن با کره و یا روغن می باشد ، در هنگام اضافه کردن پیاز به روغن کمی بعد از تفت دادن به آن زرد چوبه را اضافه می نماییم .
پس از کمی تفت دادن پیاز ها ، گردن ها را به آن اضافه نموده و با پیاز ها آن را تفت می دهیم تا مقداری سرخ شود و پس از گذشت زمان و سرخ شدن گردن می توانید به آن زرد چوبه نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده و مقداری زعفران دم شده و پس از مدتی چوب دارچین را اضافه نمایید .
شما می توانید سیر را برای حفظ بود در این مرحله اضافه کنید و یا وقتی گیاز ها طلایی شدن به همراه گردن در ابتدای طبخ اضافه نمایید .
پس از اضافه کردن ادویه و تفت دادن آن ها به مواد یک لیوان آب جوش یا گرم اضافه ملیید و بگذارید گردن ها به خوب مغز پخت شوند ، در حین پخت مرتب به غذا سر زده و در صورت کم شدن اب به آن اضافه نمایید .
پس از جا افتادن غذا به طور سلیقه ای رب را با روغن تفت دهید و به ا زعفران دم شده اضافه نمایید و به غذا اضافه کنید . شما می توانید این غذا را بدون رب هم میل نمایید .
سپس پس از جا افتادن غذا و کم شدن آب خورشت غذا آمادهع ی میل کردن می باشد .

راز های طلایی غذا 

  • در بیشتر رستوران ها این غذا بدون رب درست شده و فقط در مرحله پایانی برای خوش بو کردن غذا به آن زعفران اضافه می کنند .
  • به طور سلیقه ای می توانید گردن را ریش ریش نمایید و با نان و لیمو ترش میل کنید .
  • برای بافت و طعمی عالی بهتر است در پخت غذا عجله نکنید و با حرارت ملایم و زمان کافی طبخ نمایید .
  • از چوب دارچین استفاده نمایید نه پور آن زیرا باعث بد رنگ شدن غذا می شود .
  • قبل از درست کردن غذا حداقل گردن ها را با آب پیاز و زعفران مزه دار نمایید تا طعم بهتری داشته باشد .