تاريخ انتشار : 1403/02/17 - 13:20
كد :132
طرز تهیه ماهیچه کریم
طرز تهیه ماهیچه کریم بسیار لذیذ و جذاب می باشد و در تهیه ی این غذا توجه به نکات دستور پخت بسیار حائز اهمیت می باشد . این غذا بدون تردید به عنوان غذای اصلی منوی اکثر رستوران ها می باشد .
ماهیچه کریم به عنوان یکی از معروف ترین غذاهای ایران شناخته می شود و اولین بار در سال 1300 به وسیله ی کریم قاسم زاده حاتمی شروع و در سال 1359 به وسیله ی پسران کریم ابداء شد ، که به خاطر یاد بود از پدر خود این ماهیچه را با اسم پسران کریم معرفی کردند . این ماهیچه بخاطر دستور بی نظیر خود تبدیل به غذای اصلی اکثر بهترین رستوران های ایران شده است .
این رسپی با دیگر رسپی های پخت این غذا متفاوت می باشد که با رعایت نکات گفته شده در آخر غذای لذیذ و خوشمزه به دست می آورید .
ماهیچه
|
3 تکه
|
کره
|
20 گرم
|
روغن مایع
|
به میزان لازم
|
پیاز
|
1 کیلو
|
زعفران دم کرده
|
به میزان لازم
|
چوب دارچین
|
2 تکه
|
دانه هل
|
1 عدد
|
برگ بو
|
2 عدد
|
فلفل سیاه و نمک
|
به میزان لازم
|
آب جوش
|
1 لیوان
|
آب لیمو ترش تازه
|
به میزان لازم
|
ابتدا ماهیچه هارا در زعفران به مدت سه الی چهار ساعت مزه دار می کنیم .
پیازهارا پوست می کنیم و میشوییم . سپس به صورت خلالی خورد می کنیم .
ماهیتابه را روی حرارت گذاشته و روغن را اضافه می کنیم سپس ماهیچه ها همراه با زعفران به ماهیتاپه اضافه می کنیم و تفت می دهیم .
بعد از اینکه ماهیچه ها کاملا سرخ شد آنها را برمی داریم و به ماهیتابه پیاز های خلالی شده را اضافه کرده و ماهیچه ها را روی پیاز ها قرار می دهیم و دنباره روی ماهیچه ها را با پیاز می پوشانیم و می گذاریم یک ساعت با آب پیاز و کره دم بکشد ، پس از گذشت یک ساعت در این مرحله چوب دارچین ، هل و برگ بو را اضافه می کنیم و در صورت نیاز آب جوش را بهش اضافه می کنیم .
پس از گذشت زمانی نمک و فلفل سیاه و آب لیمو ترش تازه را بهش اضافه می کنیم و برگ بو و چوب دارچین و هل را خارج می کنیم .
بعد از جا افتادن غذا و غلیظ شدن آب ماهیچه ، غذا را از روی حرارت بر می داریم .
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه برادران کریم
در این قسمت به تهیه باقالی پلوی ماهیچه ها می پردازیم.
ابتدا مقدار برنج مورد نیاز خود را با توجه به مدل آن خیس می کنیم . قابلمه پر از آب را روی حرارت می گذاریم و به همراه نمک می جوشانیم .
سپس برنج را آب کش می کنیم و به آب جوش اضافه می کنیم . با توجه به مدل برنج پنج تا ده دقیقه در آب جوش می جوشانیم .
برای تست پخت برنج آن را زیر دندون تست می کنیم ، برنج باید مغز سفت و اطراف نرم داشته باشد . در این مرحله برنج آماده آب کشی می باشد .
سپس باقالی های از قبل پاک شده را درون آب جوش به مدت پنج دقیقه می جوشانیم و کف روی باقالی را جدا کرده و آب کشی می کنیم .
این مرحله زمان دم گذاشتنه ، برنج و باقالی ها را باهم قاطی کرده و یک لایه برنج و باقالی و لایه دیگر شیوید خشک شده و یا تازه ریز خرد شده می ریزیم .
قبل ریختن برنج روی قابلمه کمی روغن می ریزیم و با نان لواش و یا سیب زمینی حله شده ته دیگ می ذاریم .
سپس برنج را دم می گذاریم بیست الی نیم ساعت با توجه به نوع برنج دم می کشد .
قیمت ماهیچه کریم
قیمت ماهیچه کریم با توجه به مواد و گوشت مصرفی متفاوت است . این غذا کیفیت بسیار مطلوبی دارد و با توجه به مواد مصرفی قیمت کاملا منصفانه دارد ، البته نوع سرو غذا ، محل و معتبر بودن رستوران بر قیمت این غذا تاثیر می گذارد .
در نهایت هر رستوران با توجه به عواملی مانند کیفیت مواد مصرف شده ، محیط رستوران و نوع خدمات خود ، قیمت متفاوتی برای غذا ارائه می دهد .