گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1402/04/19 - 03:43
كد :120

طرز تهیه ماهیچه

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه رستورانی به صورت مرحله به مرحله در این مطلب آورده شده است.

خوراک ماهیچه یکی از انواع غذاهای خوشمزه و بسیا معروف ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود . این غذای خوشمزه به عنوان یکی از گران قیمت ترین غذاهای ایرانی شناخته می شودکه در مهمانی ها و مجالس بسیار مهم سرو می شود . این غذا به همراه پلو های متنوعی مثل کته ساده، زرشک پلو، شوید پلو سرو می شود که معروف ترین پلویی که کنار ماهیچه سرو می شود معمولا باقالی پلو می باشد. 

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه 

باقالی پلو با ماهیچه یکی از مجلسی ترین غذاهای ایرانی است که معمولا برای مراسم های مهم تهیه می شود.

موادلازم ماهیچه

  • ماهیچه گوسفندی : 4 عدد
  • سیر : 4 حبه 
  • پیاز : 5 عدد بزرگ
  • چوب دارچین : 1 عدد
  • برگ بو : 3 عدد
  • رزماری : چند برگ
  • زعفران دم کرده : 1/2 فنجان
  • کره : 100 گرم
  • نمک و فلفل سیاه : به مقدار کافی

طرز تهیه ماهیچه

بهترین رستوران در کرج

دستور پخت ماهیچه

ابتدا پیازها و سیرها را پوست می گیریم و می شوییم، سپس روی تخته آشپزخانه پیازها را به صورت خلالی درشت خرد می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم.
در این مرحله قابلمه را روی حرارت کم قرار می دهیم ، سپس کره را داخل آن می اندازیم و اجازه می دهیم تا آب شود . در ادامه نصف پیازها را داخل قابلمه می ریزیم وتفت می دهیم ت سبک و شیشه ای شوند.
سپس ماهیچه ها را به قابلمه اضافه می کنیم ، بعد زعفراندم کرده غلیظ همراه با رز ماری، چوب دارچین، برگ بو، فلفل و سیرها را نیز به آن می افزاییم، سپس باقی پیاز خلالی را هم اضافه می کنیم. 
و در قابلمه را گذاشته تا با حرارت بسیار ملایم به مدت 5 ساعت ماهیچه ها بپزند. اصلا به ماهیچه ها آب اضافه نمی کنیم چون پیازها وخود ماهیچه ها آب می اندازند و نیاز به افزودن آب نیست.
فقط نکته بسیار مهم در مورد پخت ماهیچه این است که باید حرارت زیر قابلمه خیلی ملایم باشد و نباید درب قابلمه را در میانه پخت بیش از حد باز  بسته کنیم ، چون این کار باعث می شود که بخار درون قابلمه از بین برود. 
در انتهای پخت کمی از گوشت ماهیچه را تست می کنیم در صورت نرم و مغز پخت شدن آن، نمک غذا را به آن اضافه می کنیم و از روی حرارت قابلمه را بر می داریم و ماهیچه را در ظرف مورد نظر می ریزیم و با پلو نوش جان می کنیم.

مهم ترین نکته 

مهم ترین نکته در طبخ چلو ماهیچه، طعم دار کردن ماهیچه ها و پختن آن هاست که هم بوی نامطلوب از بین رفته و هم ماهیچه ها خام نباشد . البته گذاشتن زمان زیاد برای پختن ماهیچه ها باعث سفت شدن آن ها نیز خواهد شد. از این رو زمان لازم و نکات مد نظری برای طبخ این غذا توجه داشته باشید.

مواد لازم برای باقالی پلو 

برنج : سه و نیم پیمانه 
باقلا : 2 فنجان
شوید : 1 فنجان

 

برای خوش طعم شدن و دم کشیدن کامل برنج ، بهتر است برنج خود را از چند ساعت قبل خیس کنید.
شما باید برنج خود را درون آب جوش بریزید و بر روی اجاق قرار دهید تا نرم شود.
بعد از نرم شدن برنج باقالی و شوید را به قابلمه برنج اضافه کنید تا به همراه برنج بجوشند. در نهایت بعد از آماده شدن ترکیب برنج، باقالی و شوید آن را آبکش کنید. در کف قابلمه خود سیب زمنی به جای ته دیگ قرار دهید. برنج خود را بر روی سیب زمینی ها بریزید و اجازه دهید دم بکشد. در پایان برنج را به همراه ماهیچه در دیس بچینید و آن را میل کنید.
اکنون باقالی پلو ماهیچه با ماهیچه شما آماده شده است شاید برایتان سوال شود باقالی پلو با ماهیچه رو با چه چیزی می خورند، در پاسخ به این سوال باید گفت بسته به مزاج شما می توان این غذای لذیذ را با سیر ترشی یا سایر ترشیجات میل کرد، البته سالاد فصل نیز می تواند گزینه مناسبی باشد.