گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1402/01/19 - 12:05
كد :111

انواع آش

دارای خواص درمانی ز جمله جلوگیری از سرماخوردگی (با تقویت بنیه بدن) و نیز کمک در معالجه سریع‌تر زکام و انفولانزا و شبیه آن می‌دانند.

آش در یک جمله غذایی اصیل ایرانی می باشد که در رسپی آن از سبزیجات و حبوبات و حتی گوشت استفاده می‌شود. معمولا آش را یک غذای کامل، مخصوص فصل پاییز و زمستان و هنگام سرد شدن هوا می‌دانند. برای انواع آش در ایران علاوه مراسم مذهبی یا مناسبتی، و همچنین دارای خواص درمانی ز جمله جلوگیری از سرماخوردگی (با تقویت بنیه بدن) و نیز کمک در معالجه سریع‌تر زکام و انفولانزا و شبیه آن می‌دانند. با تمام این حرفها، گذشته انواع آش های محلی ایرانی و تاریخ پیدایش آن ها چندان معلوم نیست در ادامه می خواهیم به طرز تهیه چند نوع آش بپردازیم:

 

انواع آش

بهترین رستوران در کرج

طرز تهیه آش جو

برای تهیه آش جو، مواد زیر مورد نیاز است

  • یک لیوان جو، ترجیحا نیم کوب شده
  • دو سوم لیوان نخود
  • دو سوم لیوان لوبیا چیتی
  • نصف لیوان لوبیا قرمز
  • نصف لیوان عدس
  • یک کیلو گرم سبزی آش
  • پیاز داغ خلالی
  • یک بوته سیر خرد شده
  • نمک، فلفل، نعنا، زرچوبه به میزان لازم
  • کشک به میزان دلخواه

برای تهیه آش جو، جو خرد شده  را در آب خیس می کنیم و یک ساعت روی حرارت می جوشانیم. سپس نخود و لوبیا چیتی و لوبیا قرمز را به جو در حال پختن اضافه می کنیم. بعد از اینکه جو و حبوبات تقریبا پختند، عدس را اضافه می کنیم. سپس سبزی خرد شده را به به همراه نمک و فلفل به محتویات دیگ اضافه می کنیم. در انتها، پیاز داغ، کشک، نعنا داغ، و سیر را نیز اضافه می کنیم. دقت کنید که در تمامی مراحل، آش باید به خوبی هم زده شود


طرز تهیه آش بلغور گندم با شیر

برای تهیه آش بلغور، مواد زیر مورد نیاز است

  • یک و نیم پیمانه بلغور گندم
  • یک پیمانه عدس
  • چهار پیمانه شیر
  • سه عدد پیاز متوسط
  • نمک به مقدار لازم
  • دو قاشق غذاخوری کره یا روغن زرد حیوانی

برای تهیه ی این آش، ابتدا بلغور گندم و عدس را از یک شب قبل خیس می کنیم. پیاز نگینی خرد شده را با کمی کره یا روغن تفت داده و در مرحله بعدی بلغور گندم و عدس و نمک را به پیاز اضافه می کنیم. بعد از پخته شدن این مواد، شیر را به آن ها اضافه می کنیم و به غذا زمان کافی می دهیم تا جا بیفتد و بعد نوش جان کنید.

طرز تهیه آش ماست

برای تهیه آش ماست، مواد زیر مورد نیاز است

  • یک پیمانه برنج و بلغور
  • یک کیلو سبزی آش
  • یک عدد هویج
  • یک پیمانه کلم سفید خرد شده
  • یک پیمانه نخود لوبیا عدس پخته شده
  • پیاز سرخ شده و نعنا جهت تزیین
  • ماست یا کشک به میزان لازم
  • نصف پیمانه رشته
  • نمک به مقدارلازم

برای تهیه آش ماست، ابتدا برنج، بلغور، سبزی، هویج، و کلم را در آب با مقداری نمک می پزیم. به این مواد زمان لازم را برای پختن می دهیم. سپس نخود، عدس، و لوبیا پخته شده را اضافه می کنیم. بعد از آن که تمام مواد پختند، برای سرد شدن محتویات آش مقداری زمان می دهیم. بعد از سرد شدن، آن را با ماست یا کشک مخلوط می کنیم. در نهایت آش را با نعنا و پیاز سرخ شده تزیین می کنیم.

طرز تهیه آش شله قلمکار

برای تهیه آش شله قلمکار، مواد زیر مورد نیاز است

  • یک پیمانه نخود
  • یک پیمانه لوبیا قرمز
  • یک پیمانه لوبیا چیتی
  • یک پیمانه عدس
  • یک پیمانه برنج
  • یک پیمانه گندم
  • یک پیمانه جو
  • یک کیلو سبزی آش
  • پانصد گرم گوشت گوسفند یا گوساله
  • یک کاسه بزرگ آب قلم گوساله
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
  • نعنا خشک و پودر تخم گشنیز به مقدار لازم
  • پنج حبه سیر
  • چهار عدد پیاز بزرگ برای تهیه پیاز داغ

برای تهیه آش شله قلمکار ابتدا حبوبات به جز عدس، و غلات به جز برنج را از شب قبل آب بگذارید. سپس مواد خیس خورده را به همراه آب قلم و مقدار زیادی آب بپزید. در ظرفی جدا، یک عدد پیاز کوچک و گوشت را بپزید. بعد از پخته شدن حبوبات، گوشت را ریش ریش می کنیم و به آش اضافه می کنیم؛ عدس و برنج را هم شسته و اضافه می کنیم. بعد از پخت عدس و برنج، سبزی را نیز به همراه ادویه اضافه می کنیم. در نهایت، نعنا و تخم گشنیز و سیر رنده شده را در کمی روغن تفت داده و به محتویات آش اضافه می کنیم.