تاريخ انتشار : 1402/01/07 - 13:47
كد :108
طرز تهیه شله زرد
این دسر ایرانی به عنوان شیرینی سفره یا نذری مورد توجه است اما همه شله زردها خوشمزه و خوشرنگ و بو نمیشوند و باید نکات ریزی را رعایت کرد.
در تاریخ ایران همواره شاهد تهیه انواع دسرهای خوش طعم ایرانی بودیم شله زرد یک خوراکی بسیار محبوب و اصیل ایرانی است چه ماه رمضان باشد و چه یکی دیگر از ایام مبارک سال، این دسر ایرانی به عنوان شیرینی سفره یا نذری مورد توجه است اما همه شله زردها خوشمزه و خوشرنگ و بو نمیشوند و باید نکات ریزی را رعایت کرد برای تهیه بهترین شله زرد ها در ماه پر خیر و برکت رمضان به نکات زیر توجه کنید.
بهترین رستوران در کرج
مواد لازم برای تهیه شله زرد
- یک پیمانه برنج
- ۶ تا ۸ پیمانه آب
- یک و نیم پیمانه گلاب
- یک و نیم تا دو و نیم پیمانه شکر
- نصف پیمانه خلال بادام
- نصف پیمانه زعفران غلیظ
- ۵۰ گرم کره حیوانی
- یک قاشق غذاخوری عرق هل
- یک نوک قاشق چای خوری یا یک پینچ نمک
طرز تهیه و نکات
نکته اول در تهیه این دسر اصیل ایرانی مهم نیست از چه پیمانهای استفاده میکنید اما اگر مثلا یک لیوان فرانسوی را برای اندازه کردن برنج برداشتید، سایر مواد را هم با هم پیمانه کنید تا نسبتها رعایت شود.
مرحله دوم: برنج نیمدانه و خرد شده و معطر ایرانی شله زرد شما را خوشمزهتر خواهد کرد از روز قبل برنج معمولی خود را کمی بکوبید و فراموش نکنید که آب بیشتری، ۸ پیمانه، استفاده کنید تا برنج به اصطلاح خوب بشکفد.
در مرحله سوم: برنج را به خوبی بشویید و سپس با ۶ تا ۸ لیوان آب، بسته به نوع برنجتان، خیس کنید. این زمان بین چند ساعت تا یک شبانه روز، باز هم بسته به نوع برنج، متغیر است. در این مرحله نصف میزان گلاب را هم اضافه کنید تا طعم و عطر خوبی به خود بگیرد.
در قدم بعدی خلال بادامها را با باقی مانده گلاب خیس کنید و کنار بگذارید. زعفران را هم با یخ خیس کنید تا دم بکشد و رنگ بیندازد.
مرحله پنجم: وقتی برنج خوب خیس خورد، آن را به قابلمه مورد نظرتان منتقل کنید و روی شعله متوسط، با در باز بپزید. در این مرحله برنج را هم نزنید و تنها پس از جوش آمدن، کفهای روی آب آن را بردارید. سپس یک پینچ نمک، با نوک انگشتان و بسیار کم، روی برنج بپاشید و زعفران را اضافه کنید و هم بزنید. اجازه دهید با در نیمه باز و شعله کم خوب بپزد و با زعفران شکفته شود. اینکار به شله زرد شما رنگ و طعمی فوقالعاده میدهد
ششم: برنج شکفته و غلیظ، آماده اضافه کردن شکر است به هیچ عنوان در این مرحله آب اضافه نکنید تا شله شما بعد از سرد شدن آب نیندازد. شکر باعث آب انداختن شله زرد خواهد شد. در این مرحله مواد را هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. میزان متغیر شکر با توجه به ذائقه شیرینی شما نوشته شده است.
در مرحله هفتم: خلال بادامهای خیس خورده را به همراه مقدار کمی عرق هل به قابلمه شله اضافه کنید.
هشتم: در این مرحله و به صورت اختیاری میتوانید مقدار کره نیز اضافه کنید. این کار به درخشان و خوش عطر و طعم شدن شله زرد شما کمک قابل توجهی خواهد کرد.
نهم: شله زرد را هم بزنید و بعد از رسیدن به غلظت دلخواه، آن را با شعله خاموش دم کنید؛ یعنی روی در آن دمکنی بگذارید و ببندید و تا نیم ساعت به هیچ وجه آن را برندارید، شله زرد خوشمزه و خوش عطرتان را به ظرفهای مورد نظر منتقل کنید و وقتی روی آن بست، با پودر دارچین، پودر یا خلال پسته و بادام و گل محمدی تزئین و نوش جان کنید.