تاريخ انتشار : 1402/01/07 - 13:42
كد :107
حلوا مجلسی
در صورتی که می خواهید حلوای شما سالم تر باشد می توانید برخی مواد حلوا را تغییر دهید.
حلوا مجلسی یکی از محبوب ترین دسر های سنتی و اصیل ایرانی می باشد، اما امروز کمتر کسی حلوا را به عنوان دسر می شناسد. امروزه حلوا بیشتر اوقات برای مراسم های مذهبی به عنوان نذری یا مراسم های ختم برای پذیرایی از مهمانان تهیه می شود. حلوا با روش های متفاوتی درست می شود که در ادامه می توانید با کامل ترین روش طرز تهیه حلوا با ما همراه باشید.
مراحل تهیه حلوای مجلسی
در مرحله اول برای تهیه حلوا، پخت شهد یا همان شربت حلوا می باشد. برای این منظور یک قابلمه مناسب را روی حرات زیاد قرار دهید، سپس دو لیوان آب داخل قابلمه بریزید در ادامه شکر را به همراه پودر هل و گلاب به آب اضافه کنید و اجازه دهید آب به جوش بیاید.
در این مرحله دوم از اینکه آب جوش آمد، شکر را خوب هم بزنید تا به طور کامل در آب حل شود، سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید و زعفران دم کرده را به شربت اضافه کنید و اجازه دهید تا شربت به قوام و غلظت کافی برسد.
مرحله سوم در این مرحله آرد را دو تا سه بار با الک ریز الک کنید تا کاملا صاف و نرم شود. در ادامه یک تابه مناسب را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و روغن مایع را داخل آن بریزید و اجازه دهید روغن مایع به مرور زمان به طور کامل داغ شود.
در قدم بعدی در حین داغ شدن روغن مایع یک تابه دیگر روی حرارت قرار دهید و آرد الک شده را به آن اضافه کنید. در این مرحله باید آرد را به خوبی تفت دهید تا رنگ آن کمی تیره شود آرد را باید متداوم هم بزنید تا نسوزد چون آرد در صورتی که روی حرارت تفت داده نشود خیلی سریع می سوزد
سپس پس از اینکه رنگ آرد مقداری تیره رنگ شد روغن مایعی که روی حرارت داشتید را به صورت داغ به آرد اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید تا آرد حالت خمیری خشک به خود بگیرد در ادامه شربت را هم به صورت داغ به مخلوط روغن مایع و آرد اضافه کنید.
در مرحله آخر توجه داشته باشید که باید شربت را کم کم به مواد اضافه کنید و مواد را همزمان مخلوط کنید. در این مرحله حلوا تقریبا آماده است، آنرا روی حرارت ملایم کمی مخلوط کنید تا روغن بیندازد و براق شود، سپس در ظرف مورد نظر خود بکشید و به همراه موادی مانند خلال بادام ، خلال پسته و پودر نارگیل تزیین کنید.
بهترین رستوران در کرج
حلوای تیره و قهوه ای
اگر دوست دارید رنگ حلوای شما در پایان پخت تیره و قهوه ای سوخته باشد می توانید از موادی مثل پودر کاکائو یا شکلات تخته ای کمک بگیرید. البته در زمان تفت دادن آرد هم باید آرد را به خوبی تفت دهید تا رنگ آن کمی تیره شود، البته مراقب باشید آرد نسوزد زیرا طعم حلوا را خراب می کند. در زمان مخلوط کردن روغن مایع و آرد مقداری شکلات آب شده یا پودر کاکائو به حلوای خود اضافه کنید ، این کار باعث می شود حلوای شما در پایان پخت رنگی شکلاتی به خود بگیرد.
حلوای رژیمی
در صورتی که می خواهید حلوای شما سالم تر باشد می توانید برخی مواد حلوا را تغییر دهید. به طور معمول برای تهیه حلوا از شکر استفاده می شود، شما می توانید برای اینکه حلوای کم کالری تری داشته باشید به جای شکر از عسل یا شیره خرما استفاده کنید. به جای روغن مایع هم از روغن های سالم تر مثل روغن زیتون استفاده کنید.