گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1401/10/17 - 15:38
كد :102

انواع دسر مجلسی

یکی از ارکان پذیرایی در مهمانی، تهیه دسر برای بعد از غذا می باشد.


دسر های مجلسی پای ثابت مهمانی ها و دورهمی ها هستند. 
دسر یا به قول ایرانی‌ها پس‌خوراک یا پی‌خوراک جزو خوراکی‌های بین‌المللی است که به عنوان یک وعده کوچک بعد از وعده اصلی غذای شام یا وعده ناهار سرو می‌شود.
یکی از ارکان پذیرایی در مهمانی، تهیه دسر برای بعد از غذا می باشد، از دسر شکلاتی گرفته تا انواع و کیک بستنی و سایر انواع آن کمتر کسی می تواند در مقابل طعم و جذابیت ان ها مقاومت کند.
دسرها انواع مختلفی دارند و در نقاط مختلف جهان، به شکل‌های متفاوتی تهیه می‌شوند. اما بعضی از انواع آن‌ها به دلیل در دسترس‌بودن مواد اولیه و سادگی روش تهیه، توسط مردم در همه کشورهای جهان تهیه و مصرف می‌شوند.

 

انواع دسر مجلسی

مطالب مرتبط: بهترین رستوران در کرج

تاریخچه دسر ها

از آثار نقاشان باستان می توان فهمید که ثروتمندان در گذشته از برخی خوراکی ها به عنوان دسر استفاده می کردند. 
اولین دسر ها نوعی شیرینی یا آبنات بودند که در ترکیب ان ها از عسل و خرمای خشک استفاده می شد. 
دسر ها انواع مختلفی دارند اما ویژگی همه ی آن ها شیرین بودن است. جالب است بدانید در زمان های قدیم شکر جزو گران ‌قیمت‌ترین مواد غذایی به حساب می‌آمد، به همین خاطر شیرین کردن غذاها با عسل انجام می‌شد اما ثروتمندان می‌توانستند خوراکی‌های حاوی شکر را تهیه کنند.
هرکشور دسر های مخصوص خود را دارد. انواع مختلف تارت، ژله، باقلوا، کیک، کرم بروله، پای و ... جزو دسرها هستند.

انواع دسر های مجلسی فرنگی 

انواع پودینگ و کاستارد
انواع دسر های سرد مثل بستنی با طعم های مختلف
انواع کیک و پنکیک ها
انواع کوکی ها
انواع پای
شکلات و آبنبات
شیرینی ناپلئونی، دانمارکی و... 

انواع دسر ایرانی

دسر های ایرانی به خاطر سنتی بودن قدمت طولانی نیز دارند. انواع دسر ایرانی طیف وسیعی از خوراکی‌های عموما شیرین را در برمی‌گیرند که انواع حلوا، حریره بادام، فرنی، شیر برنج، کاچی و حتی شیرینی‌هایی مثل باسلوق و باقلوا را هم در بر می‌گیرند.
بستنی سنتی زعفرانی: یکی از بهترین و قدیمی‌ترین دستورهای بستنی سنتی طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی با ثعلب و بدون ثعلب با تکه‌های خامه است. این بستنی را به عنوان یک دسر سنتی ایرانی بعد از غذاهای اصلی سرو می‌کنند و لازم هم نیست حتما آن را از فروشگاه‌‌ها تهیه کنید.
قطاب: قطاب از جمله قدیمی‌ترین و پرخاصیت‌ترین دسرهای سنتی است که در همه ایام سال و به خصوص به عنوان شیرینی پذیرایی عید نوروز یا به عنوان یک دسر ساده ایرانی هواداران فراوانی دارد.
قطاب گردویی و ساده با اضافه کردن چاشنی‌هایی مثل هل و زعفران، شیرینی سنتی استان‌های یزد و کرمان است و در این مناطق در همه ایام سال برای پذیرایی هواداران پر و پا قرص خودش را دارد.
کاچی: کاچی تبریزی بسیار مشهور است و تبریزی‌ها به این دسر ایرانی لذیذ و مقوی «قویماق» می‌گویند، اهالی ارومیه به آن «دوشاب» می‌گویند و کرمانی‌ها هم از ۴ مغز برای افزایش قوت این دسر ایرانی خوشمزه استفاده می‌کنند، بعضی‌ها شکر می‌ریزند و در برخی مناطق طرز تهیه کاچی با اضافه کردن کمی نمک و زردچوبه هم مرسوم است.
خاگینه تبریزی زعفرانی: تبریزی‌ها برای شب یلدا یک دسر خاص و جذاب دارند که به آن «خاگینه» یا «قیقاناخ» می‌گویند. ابن خوراکی در مهمانی‌ها و مناسبت‌های خاص همراه با چای طرفدار زیادی دارد و سرو می‌شود. داخل دسر خاگینه تبریزی هم با انواع مغزها و آجیل پر می‌شود.
زولبیا: زولبیا را در اصل متعلق به هندوستان می دانند که در زبان هندی و اردو به آن «جلبی»، در زبان فارسی «زولبیا یا زُلِیبی» و در زبان عربی به آن «زلابیه» گفته می شود. گفته می شود این شیرینی خاص و خوشمزه به عنوان هدیه به ناصرالدین شاه داده شده و سپس دستور پخت آن گسترش پیدا کرده است.
بامیه: در اولین مرحله از طرز تهیه بامیه بازاری باید شربت بامیه یا شربت بار که در واقع همان شهد زولبیا و بامیه است را درست کنید. برای این کار لازم است که نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار آب را داخل یک قابلمه کوچک بریزید. سپس آن را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، جوهر لیمو یا آبلیمو را به آن اضافه کنید.